Participă la o tabără de vara în Germania și descoperă file misterioase din cel de-al Doilea Război Mondial

2361026
Foto: ru.sputniknewslv.com

Eşti pasionat de istorie, migraţii şi de pace în întreaga lumea sau vrei să contribui la binele societăţi? Fii voluntar la proiectul „Concentration Camp Memorial” și descoperă file misterioase ale Războiului II Mondial la o tabără în Germania.

În perioada 5-19 august și 28-11 august proiectului Volume Up te invită să descoperi istoria prin intermediul voluntariatului.

#Solidarity with Refugees

Proiectul se va desfăşura în grădina comunității din afara orașului Friedland. În acest oraș vor fi făcute lucrări de întreținere grădinii de pregătire pentru utilizare ulterioară prin crearea de spații de agrement pentru vizitatori. Grădina va fi o platformă de interacțiune pentru refugiați, localnici și voluntari. În cadrul programului se pot înscrie 18-99 de participanți.

#Concentration Camp Memorial

Subiectul celui de al doilea proiect este Combaterea antirasismului şi antifascismului. Proiectul se va desfăşura pe teritoriul ,,Dora”-o subdiviziune a taberei de concentrare din Buchenwald, fondată la sfârşitul lunii august în 1943. În anii 1943-1945 circa 60000 de persoane din Europa au fost deportate în această tabără pentru a participa la construcţia unui tunel. Voluntarii vor lucra în zona unde trăiau deţinuţii şi vor contribui la restaurarea teritoriului. Mai multe informații vezi AICI.

Ce-i interesați se pot înregistra AICI.

Toate costurile de drum vor fi acoperite de participanţi. Cheltuielile de cazare, masă, logistică sunt asigurate de către organizatori. Se va achita o taxă de participare de 30 euro.

Pentru mai multe detalii apelați la numărul de contact: 078111711, Mihaela Găluşcă, Placement Officer AVI-Moldova sau mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente