PDM acuză PAS și PPDA de dezinformare: „Uneori atacurile ajung până la absurd”

PDM va realiza o amplă campanie de informare cu privire la beneficiile principalelor programe naționale dedicate cetățenilor. 

Decizia a fost luată în urma atacului puternic al opozanților PDM asupra celor mai importante programe naționale pe care le lansează și pe care Guvernul le aduce la îndeplinire, a menționat astăzi purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari în cadrul unui briefing de presă.

„Ne ciocnim de tot mai multe  încercări de a prezenta negativ aceste proiecte. Uneori atacurile ajung până la absurd. Aceste atacuri însă nu sunt împotriva PDM,  ci împotriva cetățenilor, care au nevoie de aceste proiecte”, a spus Vitalie Gamurari.

El a subliniat că toate proiectele mari sunt inițiate ca urmare a solicitărilor venite de la cetățeni, din teritoriu.

Gamurari a reiterat că reprezentanții PDM merg săptămânal în țară, discută cu oamenii, cu reprezentanți ai autorităților locale tocmai pentru a identifica ceea ce este nevoie de făcut pentru ca populația să beneficieze de măsuri bune pentru familiile lor.

Potrivit lui, se observă tendința opozanților  – PDA și PAS de a induce în eroare cetățenii, care dezinformează populația că programul Prima Casă nu se va realiza, ca să nu beneficieze de el.

Gămurari a spus că sunt peste 100 de beneficiari care deja intră în casele lor, iar alte 100 de persoane au depus dosarele pentru a beneficia de acest proiect.

„Vedem clar că acest program oferă posibilitatea tinerilor să își cumpere o locuință în cele mai avantajoase condiții. Oricine va face un calcul elementar va vedea că Prima Casă este un program foarte bun pentru cei care se încadrează în condițiile de aplicare”, a declarat reprezentantul PDM.

Potrivit lui, aceleași zvonuri false sunt lansate din partea oponenților PDM despre ghișeul unic, despre programul de subvenții în agricultură pentru tineri, proiectul de achiziție a ambulanțelor, proiectul de realizare apă-canal în toată țara etc.

„Deja vorbim de o propagandă iresponsabilă menită să îi țină pe oameni departe de proiecte care le fac viața mai bună și la standarde din ce în ce mai moderne”, a declarat Gamurari.

În acest context, PDM a decis să facă o amplă campanie de informare cu privire la aceste programe pentru că există riscul ca oamenii să fie dezinformați și să nu beneficieze de ele.

Niciuna din formațiunile menționate nu a comentat deocamdată declarația PDM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.