(video) Reparaţiile străzilor din Chişinău s-au oprit pentru că s-a scumpit asfaltul la bursele internaţionale

De câteva săptămâni nu mai publicăm programul zilnic de reparaţie a străzilor din municipiul Chişinău, asta pentru că lucrările au fost stopate! Mai mulţi şoferi şi pietoni au sesizat acest lucru din cauza gropilor care trebuiau să fie plombate deja, însă nu s-a făcut asta peste tot.

Cauza principală a stopării reparaţiilor străzilor a fost explicată de șeful Direcției Transport, Vitalie Butucel, în cadrul ultimei ședințe operative a primăriei. Adevărul este că s-a terminat asfaltul! Întreprinderile municipale care prestează serviciile corespunzătoare nu pot lucra pentru că au rămas fără material prim.

Situația s-a creat după ce furnizorul de asfalt a două întreprinderi municipale a stopat livrarea asfaltului. Acesta şi-a motivat decizia prin majorarea costurilor la asfalt, de până la 20%, care s-au produs la nivel internațional (cu referire la scumpirea petrolului).

“Întreprinderile municipale au primit aceste notificări și au întrerupt lucrările de reparație. Sunt mai multe drumuri care au rămas frezate și nu au reușit să fie astupate. De aceea, în ultima săptămână administrația Exdrupo și administratorul acesteia a depus toate eforturile să rezolvăm această problemă. Sperăm săptămână curentă să revină asfaltul și să continuăm lucrările pe toate adresele care ne-au mai rămas”, a declarat Butucel.

Vezi declaraţiile de la minutul 9:10

Lucrările de plombare a străzilor din Chișinău au început în luna aprilie și urmau să fie finalizate până în luna curentă, termen stabilit pentru o primă etapă.

Vezi şi: Chişinău: Circa 900000 de m2 de carosabil vor fi reparaţi în 2018. Lista adreselor unde se va interveni

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/