Curtea de Apel a hotărât: Cafeneaua Guguță din Chișinău va fi privatizată, iar în locul ei va fi construit un imobil cu 13 etaje

Guguta_livejournal_com

Curtea de Apel Chișinău a decis că „Regata Imobiliare” (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, luată la data de 7 iunie 2018, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Judecătorii au respins cererile Consiliului Municipal Chișinău și a Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor prin care se solicitau interzicerea construcției. 

Regata Imobiliare SRL (succesor în drepturi procedurale a firmei „Finpar Invest”, controlată de familia lui Vladimir Plahotniuc) poate construi un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță din centrul capitalei și are dreptul de a privatiza terenul aferent. Curtea de Apel (CA) Chișinău a respins cererea de apel înaintată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și cererea de apel înaintată de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, scrie ZdG.

Totodată, CA a admis cererea de apel înaintată de ÎCS Regata Imobiliare. Astfel, CA a admis pretenția reclamantului ÎCS Regata Imobiliare și a anulat sintagma „fără drepturi de privatizare” din pct.1 al Deciziei Consiliului municipal Chișinău nr.11/35 din 23 decembrie 2014.

În rest, în partea admiterii pretențiilor reclamantului, hotărârea primei instanțe se menține fără modificări. Astfel, se menține partea anulării sintagmei „cu regimul actual de înălțime” din pct.1 al Deciziei Consiliului municipal Chișinău nr.11/35 din 23 decembrie 2014. Altfel spus, judecătorii au dat undă verde agentului economic să construiască un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță din coasta Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

CA a emis dispozitivul deciziei la 7 iunie, curent. Decizia luată de judecătorii Lidia Bulgac, Silvia Gârbu și Grigore Dașchevici este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni de la data comunicării deciziei integrale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente