Susține producătorii ecologici și artizanali din Moldova. La Chișinău va fi lansată piața EcoLocal Farmers’ Market

amap-bio-amiens
Foto: amap-amiens.com

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova anunță lansarea pieței EcoLocal Farmers’ Market, care va avea loc la data de 30 iunie 2018, în perimetrul centrului de afaceri KENTFORD, bulevardul Ștefan cel Mare, 202. Partener General – compania CTI Capital.

Piața EcoLocal Farmers’ Market este fondată de către un grup de voluntari, care doresc să contribuie la ameliorarea pieței locale prin susținerea producătorilor ecologici și artizanali. Piața va susține întreprinderile alimentare locale, fermierii şi producătorii artizani care vor comercializa produsele sale într-un format autentic.

Piața va avea loc săptămânal, în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 – 13.00, cu intrare liberă pentru vizitatori. Aceasta este parte integrantă și inerentă a Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova.

Produsele care vor fi disponibile la piața EcoLocal variază – de la fructe și legume, mirodenii, pâine, brânzeturi, vinuri, sucuri, patiserii, ciocolată, gemuri, conserve. Două din tarabe vor fi alocate comercianților nealimentari cu produse de meșteşugărit, inclusiv din lemn, tricotat, fotografie, pictură.

Piața își propune:

# Să pună la dispoziție produse cultivate ecologic şi produse artizanale locale de înaltă calitate;
# Să educe consumatorii și să promoveze beneficiile produselor alimentare locale, ecologice și ale altor produse, care ar sprijini economia locală;
# Să încurajeze mai mulți producători autohtoni să treacă la agricultura ecologic certificată;
# Să se dezvolte în bază de activitate non-profit, cu susținerea participanților, a Partenerilor, a instituțiilor de stat și prin finanțări de granturi în domeniu.

Fiecare eveniment al pieței EcoLocal va promova o anumită cauză de caritate, invitând ONG-urile respective cu standuri informative. De asemenea piața va include un Teatru Gastronomic cu prezentări periodice ale bucătarilor autohtoni și produselor de sezon prezente la piață și o zonă de agrement pentru copii.

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova invită toți producătorii certificați ecologic, producătorii de fructe, legume şi pomușoare proaspete, la fel și producătorii artizanali să participe pentru un loc de comercializare la piața EcoLocal. Regulamentul de comercializare, taxele de participare și cererea de participare la piață sunt accesibile pe pagina de Facebook: EcoLocal Farmers Market Moldova, sau la adresa de e-mail: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente