Conflict la Gaudeamus. Proprietarii terenului i-au solicitat primarului ales să părăsească teritoriul// VIDEO

Primarul ales al capitalei Andrei Năstase a mers astăzi pe teritoriul unde se află clădirea fostului cinematograf Gaudeamus pentru a solicita sistarea lucrărilor de demolare.

Năstase le-a cerut proprietarilor imobilului, care se aflu la fața locului, să sisteze imediat demolarea clădirii. Aceștia însă au refuzat, declarând că dețin toate documentele necesare pentru executarea lucrărilor.

Ei i-au cerut lui Năstase să părăsească teritoriul privat.

Mai mult, aceștia au chemat poliția pentru pentru a cere primarului ales să părăsească teritoriul.

„În calitate de primar ales, vă rog sistați lucrările de demolare și haideți să găsim cele mai bune soluții pentru oraș,”, a spus Năstase.

„Haideți să ieșim în afara terenului și vă arătăm absolut toate actele. Putem să venim și la Primăriei și în mod deschis vă arătăm toate actele necesare, și dumneavoastră veți prezenta documentele pe care le aveți”, au menționat proprietarii.

Și polițistul, care a fost chemat la fața locului, l-a îndemnat pe Andrei Năstase să părăsească teritoriul. „ Ați fost procuror și știți legea”, a spus acesta.

În pofida, solicitării primarului nou ales, demolarea clădirii este în toi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.