/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Calea Ferată din Moldova intenționează să reabiliteze circa 250 km de cale ferată

missing
11 iunie 2018, ora 07:41

Într-un comunicat de presă, înreptinderea invită companiile să participe la licitație care este preconizată în cel de-al treilea trimestru al anului 2018. Astfel, companiile interesate sunt invitate să participe la prezentarea planificată pe 20 iunie 2018, în incinta CFM.

Calea Ferată anunță că licitația va fi organizată în conformitate cu regululie BERD și va fi valabilă pentru firmele din orice țară. Veniturile din împrumuturile băncii nu vor fi utilizate în scopul plății către persoane sau entități, pentru orice import de bunuri, dacă o astfel de plată sau import este interzisă prin decizia Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

CFM este într-o situație dificilă. Astfel din cele 139 de locomotive existente, 134 și-au depășit durata normala de amortizare. Totodată, peste 25% din infrastructura feroviară nu mai poate fi exploatată și necesită reparație capitală, ir peste cinci ani circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar urma să fie suspendată, scrie Mold-Street.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram