Linkuri accesibilitate

Pride Bucharest 2018 si contramanifestația „Noii Drepte” pentru familia tradițională


Romania - Bucharest Pride 2018
Romania - Bucharest Pride 2018

La București are loc marșul comunitășii LGBT „Bucharest Pride 2018”, ajuns la a 14-ea ediție. Va fi marcat și faptul că se împlinesc 40 de ani de când a fost creat steagul-curcubeu, pentru a reprezenta solidaritatea comunităţii LGBT şi apărarea drepturilor ei.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell și ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt se vor număra printre cei care se vor adresa participanților, informează Digi24.

Mai devreme, a avut loc o contrademonstrație a mișcării national-conservatoarea „Noua Drepată”, la care în jur de o sută de persoane au manifestat pentru familia tradițională si au cerut, din nou, organizarea unui referendum pentru definirea restrictivă a noțiunii de „soți” în Constituție.

Noua Drepata demonstrează pentru familia tradițională, București 9 iunie 2018
Noua Drepata demonstrează pentru familia tradițională, București 9 iunie 2018

O revendicare care a deveni și mai actuală pentru cei care se opun căsătoriilor gay, după decizia de marți a Curții de Justiție a UE. La solicitartea Curții Constituționale din România, Curtea de Justiție a UE a hotărât că termenul de „soţi" din directiva privind libera circulaţie pe teritoriul Uniunii Europene include şi soţii de acelaşi sex.

Decizia a fost dată în cauza Coman, Hamilton vs. ministerul român de intern.

XS
SM
MD
LG