‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Rusia a început campania de recoltare a cerealelor

În Rusia a început campania de recoltare a cerealelor

‹ adv ›
‹ adv ›

În regiunea Krasnodar, din cauza condiţiilor climaterice, recoltarea a început cu două săptămâni înainte de termen, informează agroinfo.com.

Potrivit guvernatorului Veniamin Kondratiev, temperaturile ridicate din primăvară și începutul verii, au provocat seceta în regiunile nordice. Astfel, principalele sarcini ale recoltării sunt, în primul rând, finisarea treieratului în cel mult două săptămâni și, în al doilea rând, asigurarea condiţiilor optime de păstrare a cerealelor.

Viceguvernatorul Andrei Corobca afirmă că, chiar dacă în regiunile de nord este secetă şi pierderi de recoltă de până la 30%, în celelalte regiuni potenţialul de recoltă e de până la 9 tone/hectar, astfel, productivitatea totală nu se va schimba.

Conducerea regiunii Krasnodar planifică să se menţină pe poziţia de anul trecut când recolta a constituit 14,7 milioane de tone, adică 10% din totalul cerealelor obţinute în ţară. În acest an, suprafaţa cerealelor ce urmează a fi recoltate constituie 1,6 milioane hectare cereale de toamnă şi 1,9 milioane hectare cereale de primăvară.

Parcul de maşini agricole ce va participa la recoltare e constituit din 40 de mii maşini capabile să prelucreze mai mult de 100 de mii hectare per diurnă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii