‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSectorul horticol din Marea Britanie se confruntă cu un deficit de lucrători

Sectorul horticol din Marea Britanie se confruntă cu un deficit de lucrători

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agențiile de personal avertizează că nu pot oferi numărul de lucrători necesari fermierilor britanici pentru recoltarea fructelor și legumelor, scrie agroxxi.ru.

Acest lucru a fost declarat de Asociația Furnizorilor de Muncă, atunci când mai mult de jumătate dintre companiile britanice nu au putut găsi lucrători. Anul trecut, numărul persoanelor care doreau să lucreze în livezile engleze a scăzut cu 17%, astfel o cantitate mare de fructe au rămas pe pomi.

Sectorul horticol din Marea Britanie zilnic necesită aproape 80 de mii de lucrători, iar 99% din aceştia sunt originari din Europa de Est, preponderent cetăţeni ai României şi Bulgariei.

În România, companiile de recrutare a forţelor de muncă colaborează cu 80 de angajatori din Marea Britanie. La moment, companiile au nevoie urgent de 4000 de persoane, pentru recoltarea căpșunilor, zmeurii, merelor și perelor. Cu toate acestea, agenția nu poate recruta personal, numărul celor care doresc să lucreze în Marea Britanie, a scăzut brusc din cauza Brexitului. Problema cheie este scăderea valutei naţionale și a incertitudinii – oamenii nu sunt siguri ce documente trebuie să perfecteze acum și cât vor cheltui pentru acestea.

Horticultorii din Scoția merg în Bulgaria pentru a căuta muncitori, în caz contrar riscă să înregistreze pierderi de până la 100 de milioane de dolari pe an.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›