/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un nou contingent de pacificatori din Armata Națională pleacă pentru șase luni în Kosovo

09 iunie 2018, ora 09:47

Ministrul Apărării şi-a exprimat încrederea că cei 41 de pacificatori îşi vor îndeplini misiunea cu cinste, onoare şi devotament, aşa cum au făcut-o pe teritoriul naţional şi în operaţiuni externe – în misiuni cu mandat ONU, UE, OSCE şi NATO. „Am încredere că dumneavoastră veţi reuşi să fiţi buni ambasadori ai ţării noastre în Kosovo şi ne veţi face mândri de prestaţia dumneavoastră”, a spus Eugen Sturza.

Cel de-al nouălea contingent al Armatei Naţionale, care va pleca în Kosovo sâmbătă, 9 iunie curent, este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Militarii moldoveni vor fi dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor în Kosovo va dura şase luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram