/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O companie din Norvegia acordă angajaţilor concediu pentru creșterea... animalelor de companie

09 iunie 2018, ora 09:35

Musti Group, una dintre cele mai importante companii nordice specializate în distribuţia de produse destinate animalelor de companie, cu peste 1.500 de lucrători, a început să ofere „concediu de paternitate”, respectiv trei zile libere plătite, angajaţilor săi care au devenit proprietarii unui pui de căţel sau de pisică.

Directorul executiv al Musti Group, David Rönnberg, a declarat că primele zile petrecute cu un pui de animal sunt vitale pentru acomodarea sa cu noul proprietar şi cu noul mediu. „În funcţie de nevoile fiecărui animal de companie, primele zile petrecute împreună pot fi destul de încordate, iar nopţile nedormite sunt mai mult decât familiare proaspeţilor părinţi de animale de companie”, a declarat Rönnberg într-un comunicat.

„Un pui de animal are nevoie de atenţie constantă şi de iubire necondiţionată. A acorda atenţie nevoilor animalului de companie şi petrecerea timpului cu acesta îl ajută să înveţe, clădeşte încrederea şi ajută la prevenirea tulburărilor comportamentale care ar putea apărea în viitor”, a adăugat Rönnberg.

Henri Mäkinen, directorul de marketing al companiei, a precizat că şi alte companii ar trebui să le ofere angajaţilor concediu de paternitate deoarece aduce beneficii bunăstării animalelor. „Socializarea căţeluşilor şi dresajul nu pot fi făcute doar seara şi în weekenduri. Un pui lipsit de prezenţa mamei şi a fraţilor se poate simţi în nesiguranţă şi pierdut în noua sa locuinţă. Dacă animalele de companie sunt lăsate singure prea mult timp, ele pot găsi tot felul de lucruri de făcut, unele dintre acestea nefiind pe placul proprietarului”, a mai spus Mäkinen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram