Opt posturi naționale de televiziune au fost amendate pentru încălcări admise în reflectarea campaniei electorale

0_9276d3b5c55deceecb84b16f88827fd3

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a amendat mai multe posturi de televiziune pentru încălcări admise în reflectarea campaniei electorale pentru alegerile primarilor. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată vineri în baza raportului de monitorizare, desfăşurat în perioada 10 mai – 3 iunie.

CCA a menționat că postul public de televiziune Moldova 1 a acordat inițial mai mult timp de emisie candidatului Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, dar în cadrul reflectării turului doi de scrutin, situația s-a îmbunătățit și nu a mai admis încălcări. Din acest motiv, postul tv s-a ales doar cu avertisment din partea CCA.

Accent TV, NTV Moldova, ExclusivTV, ITV și RTR Moldova l-au favorizat pe Ceban, iar Jurnal TV l-a favorizat pe contracandidatul din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase.

Pro TV a reflectat campania electorală echilibrat, însă a încălcat prevederea privind interzicerea agitaţiei în „ziua tăcerii“.

Accent TV, TVC 21, Pro TV au fost amendate cu 5 mii lei, Exclusiv TV și RTR Moldova – cu 10 mii lei, iar NTV Moldova și Jurnal TV au fost amendate cu 15 mii lei și, respectiv, 25 mii lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente