Iurie Roșca, trimis pe banca acuzaților într-un dosar de trafic de influență

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cauza penală în care politicianul Iurie Roșca este acuzat de trafic de influență în proporții deosebit de mari a fost expediată în judecată. Potrivit Procuraturii Anticorupție, învinuitul ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale un milion de euro pentru a influența factori de decizie din cadrul sistemului judiciar în vederea emiterii unei hotărâri favorabile antreprenorului într-un litigiu economic, transmite IPN.

Urmărirea penală a început în baza unui autodenunț al administratorului de firmă implicat. Conform materialelor cauzei, în decembrie 2009, învinuitul a pretins și a primit de la antreprenor valută străină în sumă de 117 mii de dolari. După ce în februarie 2010 instanța a pronunțat o decizie nefavorabilă denunțătorului în litigiul în care figura, la cererea învinuitului acesta i-a mai transmis 110 mii de dolari, în vederea soluționării chestiunii.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, politicianul riscă amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unități convenționale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Procurorul a respins cererea denunțătorului de recunoaștere a sa în calitate de parte vătămată și civilă pe dosar, în vederea recuperării banilor transmiși, deoarece conform legislației, în cazul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență sumele de bani transmise sunt recuperate în folosul statului.

Oamenii legii au aplicat sechestre asupra mijloacelor bănești ridicate în cadrul perchezițiilor la sediul inculpatului, în mărime totală de aproximativ 250 de mii de lei, precum și asupra bunurilor imobile în valoare de aproximativ 2,4 milioane de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...