18:35:55 28.03.2024
Stiri

Iurie Roșca ajunge pe banca acuzaților. Procurorii au transmis DOSARUL în judecată și oferă DETALII. Ar fi primit 227 000 de dolari din MILIONUL cerut

Anticorupție 08.06.2018 16:44 Vizualizări5244 Autor: Ziarul National
Iurie Roșca ajunge pe banca acuzaților. Procurorii au transmis DOSARUL în judecată și oferă DETALII. Ar fi primit 227 000 de dolari din MILIONUL cerut flux.md


Fostul lider al PPCD și vicepremier, Iurie Roșca, va ajunge pe banca acuzaților pentru că ar fi luat mită în sumă de sute de mii de dolari de la un agent economic ca să-l ajute să scape de un dosar. Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat și transmis în judecată urmărirea penală pe numele fostului politician, în care acesta este învinuit de trafic de influență în proporții deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, urmărirea penală a început în baza unui denunț al unui administrator de firmă, potrivit căruia, în decembrie 2009, Iurie Roșca, aflându-se la sediul partidului pe care îl conduce, a cerut de la el un milion de euro. În schimbul acestei sume, învinuitul susţinea că va influența judecătorii pentru a emite o hotărâre favorabilă antreprenorului într-un litigiu pe care îl avea.

Acuzatorii susțin că au dovezi că politicianul ar fi primit, inițial, 117 000 de dolari. Ulterior, după ce în februarie 2010 a fost emisă de către instanță o decizie judecătorească nefavorabilă denunțătorului, Roșca ar mai fi cerut și primit alți 110 000 de dolari.

Procuratura Anticorupție precizează că a respins cererea denunțătorului de recunoaștere a sa în calitate de parte vătămată și civilă pe dosar, pentru a-și putea recupera banii pe care spune că i-ar fi dat lui Iurie Roșca, deoarece legislația prevede că, în cazul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, sumele de bani transmise sunt recuperate în folosul statului.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, Iurie Roșca riscă o amendă în mărime de până la 300 000 de lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Procurorii mai anunță că au aplicat sechestru asupra banilor ridicați în cadrul perchezițiilor la sediul inculpatului, în mărime totală de aproximativ 250 de mii de lei, precum și asupra bunurilor imobile în valoare de aproximativ 2 413 328 de lei.

La rândul său, Iurie Roșca a respins acuzațiile și a precizat că ar fi vorba de un „dosar politic”. A doua versiune înaintată de Roșca e faptul că procurorii ar vrea să se pricopsească cu bani și din acest motiv ar insista cu acest dosar „cusut cu ață albă”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md