/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Moldovenii pot merge fără vize în Federația Saint Kitts și Nevis, o țară insulară din Marea Caraibilor

missing
07 iunie 2018, ora 16:44

Potrivit Acordului, și cetățenii Federației Saint Kitts și Nevis, titulari ai pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, vor fi scutiți de obligativitatea deținerii unei vize pentru intrarea în Republica Moldova.

Totodată, scutirea de viză nu acordă cetățenilor dreptul la muncă, iar, în timpul aflării pe teritoriul statului de destinație, cetățenii sunt obligați să respecte legislația acestuia.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare a fost semnat în martie 2018, la Londra.

Tot în ședința de astăzi, Parlamentul a ratificat Protocolul adițional Nagoya-Kuala Lumpur privind răspunderea și repararea prejudiciului la Protocolul de la Cartagena privind biosecuritatea. Documentul este un instrument al dreptului internațional în domeniul răspunderii și reparării daunelor rezultate din mișcarea transfrontalieră a organismelor modificate genetic, care contribuie la asigurarea securității biologice legate de utilizarea organismelor modificate vii.

Ratificarea Protocolului va avea un impact favorabil asupra mediului înconjurător și asupra sănătății umane, asigurând norme pentru obținerea beneficiilor maxime de la utilizarea organismelor vii modificate, precum și de reparare a daunelor pentru efecte adverse a pagubelor asupra mediului.

Republica Moldova a semnat Protocolul adițional în ianuarie 2012.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram