Maia Sandu îl acționează în judecată pe Ilan Șor: Îi este frică. Trebuie să-i fie frică

Președinta PAS Maia Sandu a anunțat astăzi că îl va acționa în judecată pe primarul de Orhei Ilan Șor pentru defăimare. Aceasta după ce ieri Ilan Șor a declarat că atunci când liderul PAS era ministru al Educației, primea în plic de la fostul premier, Vlad Filat, ca un supliment la salariu.

Maia Sandu a declarat că este cu banii la vedere și că poate să justifice proveniența legală a veniturilor și cheltuielilor până la ultimul bănuț.

Totodată, lidera PAS a menționat că anume cheltuielile primarului de Orhei nu sunt făcute publice, dar pot fi văzute cu ochiul liber: vacanțe scumpe (închiriere de hoteluri private și iahturi în Nice și Maldive), avioane și mașini de lux, concerte cu staruri naționale și internaționale, magazine sociale peste tot în țară, publicitate stradală la tot colțul, bani plătiți oamenilor sărăciți tot de ei pentru a-i aduce în stradă ca să ceară protejarea hoților de justiție și multe altele”.

„Sursa acestor cheltuieli este, bineînțeles, miliardul furat, pentru că în declarațiile sale de avere Șor se declară falit cu un salariu de 2800 de lei pe lună și datorii, a menționat Maia Sandu.

Președinta PAS a menționat că atacurile lui Ilan Șor la adresa sa sunt determinate de frică, ea informând partenerii externi despre jaful bancar, insistă pe investigarea tuturor furturilor, pe încătușarea hoților și pe sechestrarea averilor lor.

Potrivit ei, mai devreme sau mai târziu, Ilan Șor și ceilalți care se fac vinovați de furtul secolului vor fi trași la răspundere, pentru că „pentru furtul unui miliard de dolari termenul de prescripție nu expiră niciodată

„De ce vine cu acuzații false la adresa mea? Pentru că îi este frică. Trebuie să-i fie frică. Pentru furtul unui miliard de dolari termenul de prescripție nu expiră niciodată. Și nu există locuri pe pământ unde ar putea să se ascundă. Mai devreme sau mai târziu, el și ceilalți care se fac vinovați de furtul secolului vor fi trași la răspundere și vor înfunda pușcăria până la sfârșitul vieții”, a spus ea.

Lidera PAS a precizat că a decis să-l acționeze pe Ilan Șor în judecată pentru defăimare, deși din cele o duzină de procese de judecată pe care le-a inițiat în ultimii ani, s-a ales doar cu cheltuieli pentru achitarea taxei de stat. Procesele de judecată sunt tergiversate la nesfârșit.În pofida acestor experiențe, noi o să insistăm pe aplicarea legii”, a adăugat ea.

Ieri primarul de Orhei Ilan Șor a catalogat-o într-o postare pe Facebook pe Maia Sandu drept„ un manager mediu din cadrul unui proiect finanțat de mine – PLDM”.

„Trebuie să înțelegi: știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu, și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție.

Apropo, ție ți-a fost transmis mai mult decât altora, așa că să te audo-declari modestă, dacă nu chiar săracă, ar trebui să-ți fie rușine, dar tu nu cunoști acest sentiment”, a declarat Ilan Șor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.