(VIDEO) Proxenetă de 23 de ani, reținută în Aeroport. Aceasta însoțea o tânără la „o muncă bine plătită” în Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră de comun cu procurorii au reușit să identifice și să rețină în flagrant o tânără moldoveancă, bănuită de proxenetism. În timpul reținerii, aceasta însoțea o altă conațională pe care reușiseră să o racoleze de pe rețelele de socializare, promițându-i o muncă bine plătită în Turcia.

Potrivit datelor acumulate de către ofițerii de investigații din cadrul IGPF și cei de urmărire penală din SPF Aeroportul Internațional Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, sediul principal, tânăra ar fi acționat conform unui plan bine determinat. În fapt, pe rețelele de socializare aceasta identifica tinere și le îndemna la practicarea prostituției în or. Istanbul, Turcia, convingându-le că activitatea lor va fi bine plătită.

Ca urmare, în data de 18 mai curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost creat un filaj al acțiunilor moldovencei, care reușiseră să identifice o victimă și împreună urmau să ajungă în Turcia. Persoanele în cauză s-au prezentat la cursa Chișinău-Istanbul și doar după trecerea formalităților de control al frontierei, echipa de anchetă a acționat și tânăra, bănuită de proxenetism, a fost reținută.

În cadrul audierilor, cetățeanca Republicii Moldova de 23 de ani a relatat în amănunte planul său deconspirat la frontieră, recunoscându-și vina. Aceasta este locuitoare a satului Tudora, raionul Ștefan-Vodă și educă doi copii minori.

Angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă mai multe acțiuni menite să identifice alte victime ale traficului de ființe umane, dar și a posibililor complici ai infracțiunii. În cazul în care se va dovedi vinovăția moldovencei, aceasta riscă pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 7 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...