/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A cerut 10.000 de euro pretinzând că poate influența polițiști și procurori. Un administrator de firmă, pe banca acuzaților

missing
07 iunie 2018, ora 11:57

Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit denunțul unei persoane de la care se estorcau banii. Urmare a efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că învinuitul, susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de Poliție și Procuraturii raionului Drochia, în gestiunea cărora se afla o cauză penală intentată pe furt, autorii cărora erau reținuți pe un termen de 72 ore, a pretins și a primit de la rudele persoanelor reținute și de la persoane implicate în furt, suma de 10 000 de euro. În schimbul banilor, învinuitul urma să influențeze persoanele publice din cadrul autorităților menționate, în vederea eliberării celor reținuți și emiterea unei hotărâri favorabile în interesul acestora.

Fapta inculpatului a fost calificată drept trafic de influență săvârșit în proporții mari, infracțiune prevăzută de art. 326 alin.(2) lit.c) CP, iar pe bunurile acestuia au fost aplicate sechestre în valoare de 10 000 euro. Dacă acesta va fi găsit vinovat, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 6 ani, ori amendă în mărime de la 150 000 până 200 000 lei).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram