11:01:10 19.04.2024
Stiri

OPINIE // Acțiune de promovare a AGENDEI RUSEȘTI, cu bani de la finanțatorii războiului din estul Ucrainei: Evenimentul dedicat familiei, pe care Dodon îl organizează în toamnă la Chișinău, „nu are nimic cu denumirea”

Politică 07.06.2018 11:45 Vizualizări2133 Autor: Ziarul National
OPINIE // Acțiune de promovare a AGENDEI RUSEȘTI, cu bani de la finanțatorii războiului din estul Ucrainei: Evenimentul dedicat familiei, pe care Dodon îl organizează în toamnă la Chișinău, „nu are nimic cu denumirea”


Congresul Mondial al Familiei, pe care președintele Igor Dodon l-a anunțat în R. Moldova, urmând a fi organizat în toamna curentă, va fi finanțat de Constantin Malofeev, oligarh rus sancționat de americani, europeni și alții pentru implicare în anexarea Crimeei și instigarea războiului din estul Ucrainei.

„În această toamnă, președintele Dodon va găzdui în R. Moldova congresul mondial al familiilor. Deși la prima vedere e o inițativă inofensivă, în realitate e o acțiune care nu are nimic în comun cu denumirea. E o acțiune de promovare a agendei rusești conservatoare și totalitară, apelând la organizatorii și finanțatorii războiului din Ucraina de est”, susține Victor Munteanu, directorul Programului de Drept de la „Soros Moldova”.

Munteanu face referire la un material realizat de „Europa Liberă” despre ce se ascunde în spatele acestei denumiri infoensive, cine sunt adevărații dirijori și pericolele pentru securitatea R. Moldova.

Juristul susține că politicienii și instituțiile de forță din R. Moldova, mai ales cele respnsabile de securitate, trebuie să se sesizeze: „Atenție, vine lupul îmbrăcat în blană de oaie! Eu sincer mă întreb: Dodon e conștient de ceea ce face?! Oare nume cu adevărat odioase, menționate în acest material, chiar îi sugerează prosperitate și bunăstare. Dodon se joacă cu focul ca un infantil. Cei pe care-i aduce el (Malofeev, Stelkov, Borodai) și-au dovedit „eficiența” în Ucraina. Acești oameni au semănat foc și teroare la propriu. Ei sunt indezibrabili în UE și dușmani de moarte ai Ucrainei. La ce speră Dodon? (...) Mă întreb și intreb organele de securitate ale acestei țări, dacă ele mai există: Ei știu în ce fel de țurcă se joacă Dodon și unde ne bagă?”, întreabă Victor Munteanu pe Facebook.

Menționăm că, anterior, Igor Dodon a anunțat cu mult fast, într-o conferință alături de președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, că în perioada 14-16 septembrie curent, capitala R. Moldova va găzdui Congreul Mondial al Familiilor. Potrivit lui Dodon, la Congres urmează să vină reprezentanți din peste 50 de țări, inclusiv Patriarhul Chiril și un înalt reprezentant al Vaticanului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md