Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (LIVE) Ședința Parlamentului: deputații fac…

(LIVE) Ședința Parlamentului: deputații fac modificări la Legea bugetului de stat

Pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din 7 iunie figurează 15 subiecte. Deputații fac modificări în lectura a II la Legea bugetului de stat pentru anul curent. Aleșii poporului urmează să opereze schimbări, inclusiv, la Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018 și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018.

Lista subiectelor de pe ordinea de zi poate fi accesată AICI

12.56. Deputații i-au o pauză de două ore și jumătate și revin la ora votului la 15.30.

11.33: Se examinează Proiectul legii privind combaterea insectelor defoliatoare și agenților patogeni ai bolilor în Rezervația Științifică „Plaiul Fagului”.

11.21: Deputații PLDM se arată deranjați de faptul că au fost acceptate doar amendamentele făcute de deputații democrați, nu ale celor din opoziție.

11.19: Se discută Proiectul legii cu privire la modificarea și completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2018

10.57: Spre reexaminare, șeful statului a trimis în Legislativ și Proiectul legii pentru modificarea și completarea Codului de executare.

10.54: Șeful statului a întors în Parlament spre reexaminare și proiectul legii pentru operarea modificărilor în Legea cu privire la notariat.

10.49: Șeful statului a respins promulgarea proiectului de lege privind modificarea legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii referitor la salarizarea judecătorilor și propus reexaminarea acestuia.

10.44: Deputatul PDM, Sergiu Stati, a declarat că unica școală cu predare în limba română din localitatea Aluatu, r. Taraclia, va fi reparată, iar în acest sens Ministerul Educației și Cercetării a alocat trei milioane de lei.

10.36: Propunerea nu a fost susținută de plen. S-au pronunțat în favoarea audierii lui Pavel Filip doar 34 de deputați.

10:27: PSRM cere audierea premierului Pavel Filip la subiectul imixtiunii Guvernului în activitatea ANRE, care ar trebui să fie o instituție independentă. Socialiștii susțin că majorarea prețului la carburanți este o consecință a Regulamentului aprobat de ANRE privind metodologia stabilirii prețului. De asemenea, PSRM se arată nemulțimit de faptul că ANRE doar și-a suspendat decizia privind majorarea prețuluila carburanți, nu a și anulat-o.

10.26: Propunerea PSRM nu a fost susținută.

10.23: Democratul Sergiu Sîrbu susține că decizia CC nu are niciun impact juridic.

10.19: Deputații PSRM propun votarea unei declarații privind protejarea patrimoniului etnolingvistic. Socialiștii vin cu această propunere după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat față de statutul limbii ruse pe teritoriul R. Moldova.

10.15. Propunerea privind audierea șefului CCA nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

10.14: Socialistul Vlad Bătrâncea s-a arătat deranjat de criticile la adresa postului NTV, precizând că canalul tv respectiv a fost sancționat de cele mai multe ori de CCA, lucru care nu s-ar fi făcut în privința postuuli Jurnal TV.

10.09: Deputatul PLDM Iurie Țap solicită audierea șefului Consiliului Coordonator al Audiovizualului, după ce Centru pentru Jurnalism Independent a publicat un raport în care analizează cum au reflectat posturile tv din R. Moldova campania electorală.

10.00: La ședință participă 89 de deputați. Ședința este condusă de vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi. Speakerul Andrian Candu lipsește. Acesta se află alături de șeful său de partid, Vladimir Plahotniuc, într-o vizită în SUA.