/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Franța construiește un „sat” pentru persoanele care suferă de Alzheimer

07 iunie 2018, ora 08:55

Unul dintre puținele lucruri cunoscute despre această condiție este faptul că socializarea este asociată cu rezultate psihologice și cognitive mai bune.

Franța construiește în acest sens un mic “sat”, dedicat persoanelor care se confruntă cu această boală. Scopul acțiunii constă în oferirea a cât mai multă independența persoanelor care suferă de Alzheimer, într-o comunitate în care sunt liberi să socializeze și au în continuu acces la asistentă medicală specializată.

Construcția clădirilor, care se vor întinde pe 12 hectare de teren, a început deja și se preconizează că va costa în jur de 24 de milioane de euro. Village Landais își va deschide porțile pentru 120 de localnici calificați, care au nevoie de îngrijire, în 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram