Au fost desemnați câștigătorii concursului „Cel mai bun plan de afaceri”. Cine sunt aceștia și ce proiecte au prezentat

castigatori

Au fost desemnați câștigătorii Concursul național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2018. Competiția este dedicată absolvenţilor instituţiilor de învăţământ profesional tehnic post secundar (Colegii şi Centre de Excelenţă). În acest an la concurs au participat 110 elevi din 49 instituții, iar în finala concursului au ajuns 18 persoane, câștigători ai etapei regionale.

Premiul Mare i-a revenit lui Victor Rotaru, de la Colegiul Agroindustrial din Ungheni, pentru proiectul „Producerea și comercializarea produselor apicole”; Locul I a fost câștigat de Mihail Tomescu, de la Școala Profesională din Hâncești, pentru proiectul „Confecționarea grilajelor, porților din fier forjat”; Locul II a fost obținut de către Anastasia Stratulat, de la Colegiul Național de Comerț al ASEM, care a prezentat planul de afaceri intitulat „Plantație de aronie”; iar locul III i-a revenit Adrianei Codreanu, de la Colegiul Tehnologic din Chișinău, pentru ideea originală de „Producere a încălțămintei pentru fete”.

Pentru premierea câștigătorilor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat suma de 15.000 lei, repartizată astfel: Locul I – 7000 MDL, Locul II – 5000 MDL, Locul III – 3000 MDL. De asemenea, toți finaliștii au primit diplome și premii din partea partenerilor, urmând să beneficieze de suport în implementarea ideilor de afaceri.

Cea de-a 5-a ediție a Concursului „Cel mai bun plan de afaceri” a fost organizată în cadrul Proiectului „Activitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului și angajării în câmpul muncii”, cu scopul de a promova spiritul antreprenorial în rândul elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar şi post secundar, prin aprecierea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de elevi în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”.

Concursul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) și cu suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente