Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.06.2018

Schemă de contrabandă cu smartphone-uri, tablete, drone și alte dispozitive, deconspirată de serviciile specializate ale Vămii

Un locuitor al mun. Chișinău este figurantul principal într-un dosar penal intentat de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal. Subdiviziunile specializate ale Vămii au probat faptul că acesta, în complicitate cu mai multe persoane în curs de identificare, au introdus ilegal în țară, cu trenul de pe ruta Moscova-Chişinău, dispozitive electronice destinate comercializării prin intermediul site-urilor specializate.

Documentările au durat circa două luni, perioadă în care, serviciile operative ale Vămii, în comun cu procurorii PCCOCS au acumulat suficiente materiale incriminatorii prin care este probată implicarea principalului suspect în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Suspectul a fost reținut în flagrant pe peronul gării din Chișinău. Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate la domiciliul acestuia, ofițerii vamali au descoperit  mai multe loturi de dispozitive electronice în asortiment, marca Samsung și iPhone, procurate din Ucraina și introduse în țară fără a fi declarate. Este vorba despre telefoane mobile de tip smartphone, laptopuri, tablete, ceasuri electronice, căști, boxe și drone, precum și accesorii pentru acestea.

Valoarea în vamă a mărfurilor reținute în timpul flagrantului și perchezițiilor desfășurate a fost evaluată la peste 680 000 lei.

În cadrul audierilor, inculpatul și-a recunoscut vina și a colaborat cu organul de urmărire penală. Cauza penală în privința acestuia a fost expediată în instanța de judecată.

Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În cazul demonstrării culpabilității, toți cei implicați riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus