Elena Udrea, dată în urmărire internațională. De ce fapte este învinuită aceasta

elena-udrea-rzv-7-605x
Foto: Capital

Elena Udrea este dată în urmărire internațională, în mod oficial, de Poliţia Română, după ce instanţa supremă a condamnat-o la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Odată declanşată procedura de urmărire internaţională, autorităţile române urmează să înştiinţeze autorităţile din Costa Rica.

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri, că extrădarea Elenei Udrea se poate face chiar dacă România nu are tratat bilateral cu Costa Rica, fiind necesar ca fosta ministră să fie dată în urmărire internaţională. Durata extrădării ţine de legislaţia din Costa Rica, a mai precizat Tudorel Toader, scrie mediafax.ro

Autorităţile din statul în care se află persoana căutată o reţin sau o arestează provizoriu, timp în care Ministerul Justiţiei din România efectuează demersurile necesare pentru extrădare.

udres

Autorităţile din Costa Rica urmează să aprobe, pe baza documentelor emise de Ministerul Justiţiei român, extrădarea Elenei Udrea, după care o escortă din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, aflată în subordinea Inspectorat.

Pe site-ul Poliţiei Române a apărut fotografia fostului ministru al Dezvoltării, iar la motivul urmăririi generale este listat mandatul de executare a pedepsei emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I a Penală, după decizia instanţei supreme. Tot pe site, se arată că faptele pentru care Elena Udrea este căutată sunt luare de mită şi abuz în serviciu.

Ministerul Justiţiei nu a primit nicio informare în privinţa extrădării Elenei Udrea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente