/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Pavlicenco mulțumită de decizia instanței care îl obligă pe Voronin să dezmintă o informație de acum 11 ani

06 iunie 2018, ora 18:06

Eu am creat un precedent, și la CEDO și în Republica Moldova, în privința asta chiar sunt mândră și mă felicit”, a declarat Vitalia Pavlicenco, președinte PNL.

Deși în cererea de chemare în judecată, Vitalia Pavlicenco a solicitat compensații morale în valoare de 16 ori mai mari decât a primit, ea spune că nu va ataca decizia judecătoarească.

Noi am solicitat 500 000 de lei, dar în Republica Moldova există o practică tacită, de a nu acorda sume de bani prea mari în calitate de despăgubiri materiale și instanța a dispus 30 de mii de lei. Vreau să vă spun că nu am intenția să atac această hotărâre în instanță pentru a schimba suma, pentru mine este mai important victoria morală asupra celor care m-au calomniat”, a declarat Vitalia Pavlicenco, președinte PNL.

În 2007, Vladimir Voronin, pe atunci președinte al Republicii Moldova, a declarat în cadrul unei emisiuni TV că Pavlicenco ar fi asociată cu KGB-ul și cu Partidul Comuniștilor.

Câți bani aţi băgat voi în aceşti moldoveni români – Pavlicenco care iese la microfon, Dabija de la „Literatura şi arta” şi alţii, toţi aceşti români ai noştri trecuţi de urgenţă din PCUS şi KGB în români”, afirma în 2007 ex-președintele Voronin.

Din păcate, aceste învinuiri violente, neadevărate, mincinoase mi-au marcat activitatea de politician și de președinte al PNL, pentru că au redus credibilitatea”, afirmă Pavlicenco.

Decizia Judecătoriei Centru vine după ce în 2014, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului s-a pronunțat în acest caz și a recomandat instanțelor naționale de judecată să reexamineze dosarul.

Acest dosar nu a fost examinat de către instanța națională din Republica Moldova în 2007, s-a considerat că președintele Voronin are imunitate și nu poate fi tras la răspundere”, a subliniat Pavlicenco.

CtEDO a argumentat că imunitatea de care se bucură președintele nu poate fi absolută și a ordonat statului moldovean să-i acorde Vitaliei Pavlicenco 3600 de euro prejudiciu moral. Decizia Judecătoriei Centru nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel. PCRM întârzie să comenteze acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram