(video) Carnaval modern „Vara Chișinăuiană”. Participă la training-uri actoricești și dezvoltă-ți talentul

carnaval actori

Teatrul-Studio de improvizaţie ZaO organizează cel de al 10-lea carnaval modern „Vara Chișinăuiană”. Cei prezenți vor putea participa la training-uri actoricești chiar în timpul acțiunii, pentru ca toți care doresc, să poată juca cu adevărat.

Carnavalul modern „Vara Chișinăuiană” va fi organizat la data de 10 iunie în parcul Valea Morilor cu începere de la ora 13.00 până la 21.00.

Doritorii vor avea posibilitatea să însușească improvizarea liberă pe stradă, să-și găsească un personaj unic și să-și aleagă nu numai numele, dar și vestimentația lui (din colecția de călătorie). În acest an tema este „Discuții cu Chișinăul”: jocuri în diferite locuri spectacole improvizate, urmărind istoriile, care se desfășoară în acest spațiu și timp.

În fiecare an, Teatrul-studio ZaO căuta noi teme de joc. Din ele s-a format o Culegere de ritualuri carnavalicești din acestea organizatorii aleg ritualuri pentru producții și improvizări, la fel, înscriem unele noi, pe care le găsesc și actorii, și spectatorii. Vezi Culegerea de ritualuri AICI.

Vezi mai jos  harta carnavalului:

Carnavalul va avea loc în parcul Valea Morilor, lângă Rotondă. Scările în cascadă vor deveni o Scară spre cer, pe care vor mărșălui sfinții, pe motivul muzicii vestite de jazz „Când mărșăluiesc sfinții”.Lângă Rotondă, actorii și spectatorii vor improviza pe temele „Culegerii de ritualuri”.

Camioane vechi cu vele găurite  – iată flota carnavalicească. Anume de la așa o corabie de saltimbanc, „Corabia lui Dionisos”, a și provenit cuvântul „carnaval” – carrus navalis – căruță plutitoare.

Mai întâi –  de sus în jos, din Orașul de sus spre Centru, unde actorii și spectatorii vor juca ritualuri carnavalicești și „Discuțiile cu Chișinăul” lângă Arcă, și în curtea Muzeului de Artă.

Apoi – în Orașul de Jos, pe bulevardul Grigore Vieru. Acolo, pe locul primei piețe din oraș, se va desfășura un joc. Iar mai târiziu –  din nou sus, în direcția, în care Orașul s-a dezvoltat și a crescut. Acest cerc repetă linia „Marșului Sfinților”, reconstituind integritatea lumii, căreia jocul carnavalicesc i-a servit secole de-a rândul.

Deasemenea, vor fi plimbări pe camioane-corăbii, sub acompaniamentul saxofonului, și, desigur, noi ritualuri carnavalicești.

Mai multe informații vezi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente