Ministerul Economiei anunţă o creştere a volumului investiţiilor. Spre ce domenii s-au orientat acestea

min eco
Foto: Sputnik.md

Volumul investiţiilor a crescut simțitor în ultima perioadă. Ministerul Economiei și Infrastructurii anunţă, într-un comunicat de presă, că activitatea investițională, în perioada ianuarie-martie 2018, a crescut cu 2,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, însumând circa 2,4 miliarde lei.

Potrivit sursei citate, investițiile private s-au dovedit a fi principalul motor de creștere al investițiilor totale. Acestea au însumat 1,9 miliarde lei (+5,1%) sau circa 77% din totalul investițiilor.

Datele Ministerului Economiei și Infrastructurii mai arată că agenții economici și-au orientat investițiile în mașini și utilaje, clădiri nerezidențiale, construcții inginerești, mijloace de transport. Unul dintre factorii care a favorizat evoluția respectivă este îmbunătățirea situației de creditare din economie.

Investițiile publice au crescut, în medie, cu 18%. Astfel, au sporit, în special, investițiile publice în mijloace de transport (+77%), tehnică de calcul (+45%) și clădiri rezidențiale de locuit (+11%). De asemenea, au crescut investițiile în spații de producție, depozitare, comercializare (+11%) şi în utilaje, mașini şi instalații (+1%). Investițiile respective au însumat în total circa 1,3 miliarde lei sau 51% din totalul investițiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente