Ion Ceban și-a dat demisia de la Președinție pentru a se concentra pe municipalitate. Igor Dodon: „Va alina la Primărie tot acest an”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După înfrângerea pentru a treia oară în alegerile pentru funcția de primar general al capitalei, socialiștii nu cedează și își concentrează puterile, cel mai probabil, pentru alegerile locale ordinare din 2019. Astfel, fostul candidat socialist Ion Ceban, învins în turul doi al alegerilor care au avut loc duminică, și-a anunțat demisia din funcția de secretar și de purtător de cuvânt al președintelui Republicii Moldova. Potrivit lui Ceban, el se va concentra pe proiectele legate de municipalitate și va putea fi găsit în orice zi la Primărie, inclusiv și în weekend.

„Am discutat mult timp cu domnul președinte și am decis împreună că, începând cu ziua de astăzi, îmi prezint demisia din funcția de secretar și de purtător de cuvânt. Începând cu ziua de luni, de la ora 8.00, inclusiv în week-end-uri, mă găsiți la Primărie și o să lucrez la proiectele legate de municipalitate. Mă voi dedica în totalitate activităților pentru bunăstarea Chișinăului”, a menționat Ceban.

Puțin înaintea conferinței susținute de acesta, răspunzând la întrebările jurnaliștilor după depunerea de flori la bustul poetului rus Alexandr Pușkin, cu ocazia împlinirii a 2019 ani de la nașterea acestuia, președintele Igor Dodon spunea despre conferința lui Ion Ceban ca una cu „anunțuri foarte importante, interesante”, care „o să placă” jurnaliștilor.

Întrebat cum a fost „alinat” Ion Ceban după eșecul de duminică, șeful statului a spus că „domnul Ceban va alina pe cineva în Primărie tot acest an”.

Cât ține de atmosfera în PSRM după aceste alegeri locale, în calitate de lider „neoficial” al socialiștilor, Igor Dodon a spus: „Suntem ferm convinși în obținerea unui rezultat foarte bun în Chișinău și nu doar la alegerile parlamentare în baza sistemului mixt, care este un sistem bun, electoral, pentru toată țara. Vor participa și regiunile, și diaspora. De aceea, atmosfera este una foarte bună”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...