(foto) Adevăr sau escrocherie? 500 de lei pentru un test de BAC. Unde s-ar vinde presupusele examene

DSC_5489-1-920×613 (1)

Mai mulți absolvenți de liceu s-au arătat îngrijorați de faptul că pe canelele lor de Telegram, unde discută și să pregătesc de sesiunea de BAC 2018 au apărut informații precum că fiecare test de examen împreună cu baremul se vinde contra unei sume de 500 de lei/1 800 ruble.

Aceste anunțuri au venit de la administratorul canalelor de Telegram. Inițial, acesta a creat mai multe canale pentru fiecare obiect, după care și-a promovat aceste canale pe Facebook, unde a invitat toți elevii care se pregătesc de BAC să facă acest lucru împreună pe Telegram. După ce a reușit să adune în fiecare grup peste 200 de elevi, acesta și-a lansat oferta de vânzare a testelor de BAC.

1 2 3

Pentru fiecare test de BAC împreună cu barem se cere o sumă de 500 de lei, care poate fi achitată prin intermediul terminalelor QIWI. Cei care sunt gata să achite pentru test primesc o dovadă, cum ar fi o secvență din însăși testul de BAC.

4

După câteva căutări, am depistat că administratorul grupelor de pe Telegram nu este scris cu numele său real și are un profil fake pe Facebook.

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sunt la curent cu această situație și urmează să ia măsuri.

Contactat de echipa #diez, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au spus că acest lucru este imposibil, deoarece testele finale le are doar comisia care le elaborează.

De menționat că la sesiunea de BAC din anul trecut, cu 48 de ore înainte primul examen la fel apăruse un site unde se vindeau testele contra sumei de 1 100 lei. Atunci s-a dovedit că acest site era o escrocherie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente