Președintele Dodon nu are „o problemă” cu numirea vicepreședintelui PD Cristina Balan în funcția de ambasador în SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru președintele Igor Dodon nu este o problemă faptul că Cristina Balan, candidatul nominalizat pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, cea care ne va reprezenta interesele pe continentul nord-american, este vicepreședinte al Partidului Democrat, condus de Vlad Plahotniuc. Potrivit șefului statului, ceea ce „contează” este faptul că aceasta a fost acceptată de către SUA. Mai mult, întrebat despre candidatura lui Balan, acesta a recunoscut tacit înțelegerile anterioare cu PD în privința nominalizării altor ambasadori.

„Cred că nu contează apartenența politică. Anul trecut au fost numiți în funcție de ambasadori membri ai altor partide politice, inclusiv și a Partidului Socialiștilor. Este important și pentru mine contează foarte mult acceptul țării unde acest ambasador trebuie să activeze. În cazul în care țara respectivă a dat agrementul pentru o persoană sau altul, eu cred că lucrul ăsta depinde în primul rând. În rest, vom vedea cum își va face treburile și cum va reprezenta țara în acest an”, a menționat Dodon.

Vedeți și: Tehnocrație „made in” PD! Candidatul formațiunii la funcția de ambasador al Moldovei în SUA, vicepreședintele PD responsabil de relații externe

El a subliniat că a analizat „minuțios” candidatura Cristinei Balan și abia după asta a semnat decretul privind numirea în funcție a acesteia.

Este de menționat că, acum un an șeful statului s-a dovedit a fi mai „principial” în această privință. Astfel, acesta a acceptat numirea fostului șef al stafului electoral al PDM Victor Osipov în funcția de ambasador în Austria, precum și în cea de reprezentant permanent al Moldovei pe lângă OSCE și Biroul Națiunilor Unite, doar „la pachet” cu numirea foștilor deputați socialiști Andrei Neguța și Victor Sorocean în funcțiile de ambasadori ai Republicii Moldova în Federația Rusă și respectiv funcția de ambasador în Belarus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...