Doar trei din zece francezi apreciază politica președintelui Macron ca fiind una „corectă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doar trei din zece francezi consideră că politica dusă de președintele Emmanuel Macron și guvernul său este „corectă”, iar majoritatea apreciază că șeful statului şi executivul nu fac suficient pentru cei defavorizați, potrivit unui sondaj BVA publicat miercuri și citat de France Presse.

În timp ce 31% dintre francezii intervievaţi consideră „corectă” politica executivului, faţă de 37% a căror părere este contrară, procentajul este acelaşi ca în iunie 2013, la un an după intrarea în funcţie a lui François Hollande.

55% dintre ei consideră că Emmanuel Macron şi guvernul său nu fac „suficient” pentru „cei mai defavorizaţi”, faţă de 11% pentru care ei fac „prea mult”, potrivit acestei investigaţii pentru La Tribune.

Printre altele, pentru 59% dintre respondenţi, există „prea multe ajutoare sociale în Franţa”, faţă de 39% care consideră contrariul. Guvernul a făcut la sfârşitul lunii mai declaraţii confuze privind o eventuală reducere a acestor ajutoare sociale.

Pentru 30%, prioritatea pentru reformă ar fi „reducerea duratei ajutoarelor”, iar pentru 9% „reducerea cuantumului” lor. 17% nu se pronunţă.

Sondajul a fost efectuat online în zilele de 4 şi 5 iunie pe un eşantion de 1.018 persoane în vârsta de 18 ani şi peste, prin metoda cotelor. Marja de eroare este de 1,4 la 3,1 puncte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...