(vox) BAC 2018. Pentru ce obiect la alegere au optat tinerii anul acesta și cum își argumentează decizia

collage

Au mai rămas zile numărate până când absolvenții liceelor și colegiilor din toată țara vor susține examenele de bacalaureat. În afară de cele trei examene obligatorii, tinerii au hotărât și asupra celui de al patrulea, care este la alegere. Astfel, echipa #diez și-a propus să întrebe 8 tineri din ce considerente au optat anume pentru obiectul ales.

alina tacu1

 

Alina Tacu, elevă la Liceu Teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia

„Am decis încă demult că obiectul meu la alegere va fi chimia. Nu știu cum pentru alții, dar pentru mine această alegere nu a fost una grea, deoarece de când am venit la liceu am știut că al patrulea obiect va fi anume acesta și nu altul. Spun acest lucru, întrucât îmi place chimia și am avut parte de o pregătire bună. De aceea, sunt sigură ca voi lua o notă maximală”.

doina sajin1

 

 

 

Doina Sajin, studentă la Colegiul Cooperatist din Chișinău

„Eu personal am ales geografia. Dacă sincer, nu mi-a fost greu deloc să fac această alegere, cu atât mai mult că geografia mi se pare un obiect mai ușor decât celelalte și plus la asta o cunosc mai bine”.

 

 

 

valeriu salcutan1

 

 

Valeriu Săculțan, elev la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Hîncești

„Geografia este alegerea mea din totdeauna. Nu a fost atât de greu să fac această alegere, deoarece îmi place foarte tare acest obiect și mă descurc destul de bine. Chiar din clasa a 10-a, când abia începusem studiile la liceu, mi-am pus această întrebare și însușind mai bine obiectul, am înțeles că este alegerea perfectă pentru mine”.

 

marcela rosca1

 

 

Marcela Roșca, studentă la Colegiul de Construcții” din Hîncești

„Obiectul pe care l-am ales este geografia. De fapt, nu am stat prea mult pe gânduri, fiindcă dintre toate obiectele, acesta este unul la care aș face față. Nu îmi fac griji deloc, căci știu că îl voi susține”.

 

arsene diana1

 

 

Diana Arsene, elevă la Liceul Teoretic „George Călinescu”, din Chișinău

„Obiectul pe care l-am ales este chimia. A fost o alegere destul de firească, am calculat plusurile și minusurile, am analizat din perspective diferite și am decis singură că aceasta este cea mai optimă alegere. Decizia propriu zisă nu a fost dificilă, deja pregătirile îmi dau bătăi de cap.”

mihail rotaru1

 

 

 

Mihail Rotaru, elev la liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Hîncești 

„Cred că BAC-ul este un pas foarte important în viața fiecărui tânăr. De aceea, m-am gândit bine înainte de a face această alegere, și am decis că va fi istoria. Este un obiect nu atât de dificil după părerea mea, dar cere efort și timp suplimentar după ore. În acest sens, vreau să spun că nu mi-a fost greu să fac alegerea dată și nu cred că voi ajunge să regret acest lucru”.

 

doina birca2

 

 

Doina Bîrcă, studentă la Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău

„Voi susține BAC-ul la geografie, din motiv că mă simt mai pregătită. Știu că voi lua o notă bună, care îmi va influența media atunci când voi merge la facultate. Mi-a fost dificil să fac o alegere, însă nu regret, deoarece pe parcursul acestui an am exersat și învățat destul de mult”.

 

 

daniela sajin1

 

 

 

Daniela Sajin, studentă la Colegiul de Construcții din Hîncești

„Mi-am ales geografia. Am făcut această alegere ținând cont de faptul că este un obiect care mi se dă ușor. Plus la aceasta, putem să folosim și Atlasele drept ajutor”.

 

 

 

Autor: Natalia Gaburici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente