(video) Premieră mondială: Noul Peugeot 508 s-a transformat într-un break

Peugeot a prezentat noul 508 SW, o variantă utilitară care se încadrează cu standarde înalte în segmentul D al breakurilor. Amintim că noul Peugeot 508, în caroserie liftback sau cum mai este numit – un coupe cu patru uşi, a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din primăvara acestui an şi am reuşit să ne facem primele impresii despre el.

Segmentul D de maşini reprezintă în Europa la ora actuală cam 1.400.000 de maşini noi, iar în ultimii 10 ani astfel de automobile au devenit tot mai populare, fiecare al treilea vehicul nou vândut fiind un break. Peugeot nu a ezitat să profite de acest lucru şi acum oferă stilatul 508 de generaţie nouă într-o astfel de caroserie.

Un motiv bun pentru care se poate opta pentru noul 508 SW este spaţiul de depozitare generos care este oferit. Volumul portbagajului măsoară standard 530 de litri până sub raft sau 560 de litri când nu este montat.

Iar cu scaunele rabatabile 60:40 așezate perfect plat, se pun la la dispoziție 1.780 litri comparativ cu cei 1.537 litri oferiţi pe un 508 obişnuit. Accesul în spațiul de depozitare se realizează printr-o hayon electric care poate fi acționat și cu mâinile libere.

Noua formă a automobilului arată, de asemenea, unele modificări ale dimensiunilor globale, SW având o lungime de 4.78 metri comparativ cu cei 4.75 metri ai liftback-ului. Este, de asemenea, ușor mai înalt, 1.42 metri față de cei 1.4 metri ai modelului precedent, datorită railings-urilor de pe acoperiş.

Din punct de vedere stilistic, modelul 508 SW a păstrat aceeaşi faţă agresivă cu faruri full LED, lumini de zi verticale LED, o grilă frumoasă a radiatorului cu nişte carouri și insigna 508 chiar deasupra logoului leului – așa cum era pe modelul 504 din anii 70.

Alte indicii cunoscute includ ușile fără rama pentru geamuri și stopurile LED cu efect şi animaţii 3D, care sunt despărţite de un element de culoare neagră lucioasă, care conturează logoul leului. Acest aspect este aproape identic cu cel al modelului obişnuit 508, dar partea din spate a lui 508 SW are propriile sale trăsături unice care îl fac mai izbitor.

De exemplu, pe lunetă este aranjată frumos inscripţia Peugeot, în timp ce terminaţiile eşapapamentului sunt separate de un difuzor (disponibil în nivel de echipare GT Line).

În habitaclu, Peugeot menţionează că modelul 508 SW oferă pasagerilor din spate mai mult confort, având un spaţiu mai mare cu 4 cm şi un spătar al banchetei care se poate înclina până la 27 de grade. Există, de asemenea, o trapă panoramică și lumini individuale cu LED-uri încorporate în tavan, pentru citit de exemplu.

Dincolo de asta, restul cabinei este identică cu cea din noul 508, prezentând cea mai recentă versiune a planşei de bord Peugeot i-Cockpit. Elementele includ un volan compact, un ecran al sistemului multimedia de 10 inci şi cu un format al afişajului de 8:3 și un panou de instrumente digital de 12.3 inci. Acesta din urmă oferă o varietate de moduri de afișare, inclusiv suport pentru sistemul Night Vision.

Lista de echipamente conține, de asemenea, materiale premium pentru tapițerie și decor, scaune ortopedice AGR cu funcție de masaj, sistemul audio FOCAL cu 10 difuzoare, servicii Peugeot Connect, încărcător wireless pentru telefoane şi multe altele.

Lista sistemelor de asistență include: cruise control activ cu funcţie Stop&Go, asistența pentru menținerea benzii de rulare, sistemul Full Park Assist, iluminare în curbe, sistemul adaptiv de iluminare a stopurilor, sistem activ de frânare în cazuri de urgenţă, asistență pentru faza lungă, recunoașterea indicatoarelor rutiere, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, etc.

Gama de motoare va fi compusă din trei unităţi. Primul este un benzinar turbo de 1.6 litri PureTech cu 180 CP/250 Nm sau 225 CP/300 Nm (montat pe 508 SW GT). Acceleraţia 0-100 de km/h o fac în 8.0 şi 7.4 secunde respectiv (doar cu şofer înăuntru), iar viteza maximă ajunge la 225 şi 245 de km/h. Consumul mixt poate varia între 5.4 şi 5.7 litri, în dependenţă de condiţii şi anvelope.

Al doilea este un diesel de generaţie nouă 1.5 BlueHDi (130 CP/300 Nm). Cu acesta se poate accelera până la 100 de km/h în 9.9 secunde (10.1 secunde) şi se poate ajunge la o viteză maximă de 210 km/h. Consumul mixt poate varia între 3.8 şi 4.9 litri la 100 de km parcurşi.

Ultimul diesel, un 2.0 BlueHDi care poate produce 160 CP/400 Nm sau 180 CP/400 Nm, contribuie la o acceleraţie până la 100 de km/h în 8.5 şi 8.4 secunde respectiv. Viteza maximă se opreşte la 225 şi 230 de km/h. Consumul mixt poate varia între 4.5 şi 4.7 litri.

Toate motoarele sunt cuplate la cutii de viteze automate cu opt trepte şi doar cel mai slab diesel are o cutie mecanică cu şase trepte (opţional una automată). În modul ECO, transmisia automată se poate deconecta automat la viteze între 25 şi 130 de km/h, în condiţii optime, dacă nu este detectat piciorul pe accelerator, reducându-se astfel fricțiunea componentelor şi consumul de combustibil.

De asemenea, toate unităţile sunt certificate după standardul Euro 6.d temp şi au trecut cu brio procedura WLTP.

În a doua jumătate a anului 2019, gama de propulsoare va fi completată cu o unitate plug-in hybrid care va putea asigura o rulare în regim complet electric pe o distanţă de până la 50 de kilometri. Acumulatorii vor fi poziţionaţi sub bancheta din spate.

Noul Peugeot 508 SW promite şi un caracter cu nişte conotaţii sportive. La bază stă platforma modulară EMP2 care aduce standard o suspensie multi-link pe puntea din spate. De asemenea, vor exista nişte amortizoare adaptive care vor veni standard pe toate maşinile cu motoare pe benzină şi cele în versiune GT.

Noul Peugeot 508 SW va fi produs doar în Franţa, la uzina din Mulhouse. Primul debut public va avea loc la Salonul Auto de la Paris din această toamnă, iar vânzările europene vor începe din ianuarie 2019.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/