09:22:30 19.04.2024
Stiri

Plahotniuc a dat asigurări în SUA că PD își ASUMĂ menținerea cursului prooccidental al R. Moldova. Ce cadou i-a făcut unui SENATOR

Politică 06.06.2018 09:40 Vizualizări1781 Autor: Ziarul National
Plahotniuc a dat asigurări în SUA că PD își ASUMĂ menținerea cursului prooccidental al R. Moldova. Ce cadou i-a făcut unui SENATOR


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, care întreprinde în aceste zile o vizită în SUA, a dat asigurări că formațiunea pe care o conduce își asumă menținerea cursului prooccidental al R. Moldova și după alegerile parlamentare. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu congresmanul de Texas, Ted Poe.

„Am avut o întâlnire cu congresmanul Ted Poe, care este un bun cunoscător al situației din zona noastră. De altfel, el a fost prezent la conferinţa pentru securitate regională din luna martie de la Chișinău, unde au venit președinții celor trei Parlamente – R. Moldova, Ucraina și Georgia. Am discutat despre situaţia economică din R. Moldova și despre acele performanțe pe care le-am realizat în ultima perioadă. Am vorbit despre reformele pe care le-am implementat și cele pe care urmează să le implementăm. Am vorbit desigur și despre problema transnistreană și despre necesitatea luptei cu propaganda provenită din Rusia, dar și despre consolidarea securității noastre energetice”, a afirmat președintele PD, citat de un comunicat de presă al partidului.

Potrivit aceleiași surse, Vlad Plahotniuc i-a spus congresmanului american că „PD își asumă angajamentul să susțină în continuare drumul de dezvoltare occidental și să facă din R. Moldova o țară comodă pentru cetățeni și atractivă pentru investitori”.

De partea cealaltă, congresmanul Ted Poe „a apreciat progresele Moldovei din ultima perioadă, a subliniat importanța menținerii drumului occidental al țării și a reafirmat suportul său pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor dintre SUA și R. Moldova”.

Liderul democraților i-a făcut un cadou senatorului american. E vorba de o ministatuie a monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

La întâlnirea cu oficialul american, președintele democraților a fost însoțit de vicepreședinții PD Andrian Candu și Vlad Cebotari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md