Vladimir Voronin recunoaște: Vreau să scufund Partidul Liberal

Liderul PCRM Vladimir Voronin recunoaște că el personal și formațiunea pe care o conduce își propune dispariția de pe arena politică a Partidului Liberal, pentru că liberalii „nu sunt patrioți ai neamului Republicii Moldova”.

„Am un mare interes ca să dispară de pe arena politică Partidul Liberal. Vreau să-i scufund pe liberali și am să contribui cu tot ce pot, pentru că ei nu sunt patrioții neamului Republicii Moldova”, a declarat liderul comuniștilor Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Președintele PCRM a spus că Mihai Ghimpu și membrii PL luptă împotriva „statalității, independenței, împotriva limbii și națiunii noastre”.

„Mihai Ghimpu și membrii PL  luptă împotriva statalității, independenții, ei luptă împotriva la toți, împotriva limbii și națiunii noastre. 76 la sută din cetățenii noștri la ultimul recensământ au spus că sunt moldoveni, iar 67 la sută au spus că limba este moldovenească, dar ei pe noi ne educă și spun că limba este română. Deși la acest capitol nici democrații nu sunt mai departe, dacă Andrian Candu, președintele Parlamentului se declară român, atunci cu ce ocazie stă în fruntea Parlamentului”, s-a arătat revoltat Voronin.

În context, liderul comuniștilor a spus că, în timpul guvernării,  Partidul Comuniștilor nu a abordat problemele de identitate și a limbii la un astfel de nivel, „pentru este o problemă foarte fină”. „Din cauza acestor probleme au dispărut multe state și s-au făcut multe revoluții”, a adăugat el.

Totodată, Vladimir Voronin a acuzat PL că în anumite cazuri acordă sprijin tacit PDM, invocând în acest sens numirea directorului SIS și a președintelui CSJ, când, potrivit lui Voronin, liberalii au părăsit sala pentru a asigura cvorumul necesar de voturi pentru aprobarea acestei hotărâri de majoritatea parlamentară.

„Iată a fost un caz recent în Parlament. Numirea directorului SIS și a președintelui CSJ . Aceste funcții se numesc prin hotărâre de Parlament, care se aprobă cu majoritatea deputaților din sală. După ce Candu a înțeles că la în sală nu vor fi suficiente voturi pentru desemnarea lor, Ghimpu a primit indicații, a luat alți cinci deputați liberali și au părăsit sala, iar hotărârea a fost votată”, a spus Voronin.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.