Bilanțul victimelor erupţiei vulcanului Fuego din Guatemala creşte la 75 de morţi şi 192 persoane dispărute

06 iunie 2018, ora 08:18

Potrivit Institutului naţional medico-legal (Inacif), 75 de persoane au murit în catastrofă, după descoperirea altor două trupuri neînsufleţite marţi. Doar 23 de trupuri au fost identificate până în prezent.

Sergio Cabanas, directorul de operaţiuni de salvare ale Coordonării naţionale de gestionare a catastrofelor naturale (Conred), a declarat marţi la o conferinţă de presă, că 192 de persoane, ale căror nume şi domiciliu se cunosc, sunt date dispărute de duminică.

Erupţia a provocat de asemenea 46 de răniţi şi a obligat evacuarea a 3.271 persoane, potrivit Conred. Alte 2.625 de persoane au fost relocate. Catastrofa a afectat, în diferite grade, în total 1,7 milioane de guatemalezi.

Marţi, o puternică explozie a obligat autorităţile să evacueze şapte localităţi de pe versantul vulcanului, iar operaţiunile de salvare au fost suspendate.

Potrivit Conred noi scurgeri piroclastice – cenuşă, noroi şi roci fierbinţi – ar putea interveni în următoarele ore.

Intensificarea activităţii vulcanice a provocat panică în oraşul Escuintla, din apropierea colosului cu o înălţime de 3.763 de metri şi situat la 35 de km sud-vest de capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram