Filip, despre șoferul amendat pentru abțibildul contra majorării prețurilor carburanților: „Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Moldova”

2-2-920×690

Premierul Pavel Filip a atins subiectul majorării prețurilor la carburanți în cadrul ședinței de Guvern din data de 5 iunie. Acesta a menționat că majorările făcute de către Agenția națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) trebuie să fie un proces transparent și pe înțelesul tuturor.

„Vreau să aducem claritate în ceea ce ține stabilirea prețurilor la carburanți sau energie. E nevoie de mai multă transparență. Trebuie să fie făcute publice metodologiile de stabilire a prețurilor, chiar și cetățenii să poată face calculele. Trebuie să avem o expertiză temeinică de la Ministerul Economiei”, a menționat Filip.

Tot în acest context, Filip a cerut explicații în cazul șoferului de taxi amendat de poliție pentru faptul că avea pe mașină un abțibild contra majorării prețurilor carburanților. Acesta a cerut de la ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să ia măsuri pe marginea acestui caz.

„Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Republica Moldova”, a menționat premierul.

Reamintim că, pe 29 mai ANRE a stabilit noi prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților pentru perioada 30 mai – 12 iunie. Pentru benzină auto Premium-95 prețul era de 19,79, față de 19,15 lei, iar Motorina – 17,75, comparativ cu 17,09 lei cum era până acum. Nemulțumiți în urma deciziei ANRE de a scumpi carburanții, zeci de șoferi au ieșit pe 2 iunie în centrul Capitalei și-au protestat. Tot atunci  un șofer și-a lipit un abțibild pe mașină. Stickerul reflecta nemulțumirea în raport cu scumpirea nejustificată. Poliția l-a oprit și l-a amendat cu 300 de lei „pentru afișarea de publicitate neautorizată”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente