8.800 de km printre rechini, furtuni și meduze. Un înotător francez și-a propus să traverseze înot Oceanul Pacific

collage

Înotătorul francez la distanțe lungi, Benoit Lecomte, planifică să devină prima persoană din lume care va traversa înot Oceanul Pacific. Înotătorul de 51 de ani a pornit la 5 iunie din orașul japonez Chomsi.

Înotătorul urmează să parcurgă o distanță de aproximativ 8.800 de km până la San Francisco.  Se presupune că această călătoria va dura aproximativ șase luni.

Lecomte intenționează să înoate timp de 8 ore pe zi, străbătând aproximativ 48 de kilometri (30 mile) cu ajutorul curentului Pacificului de Nord. El va dormi și va mânca pe barca însoțitoare. Asistenții lui Lecomte vor marca cu ajutorului unui GPS locul în care acesta va ieși din apă și îl vor întoarce acolo pentru următoarea a-și continua călătoria din punctul de oprire.

Pregătirea pentru acest traseu a durat mai mult de șase ani. Dacă va reuși, Lecomte va fi prima persoană care va traversat înot Oceanul Pacific. Pe înotător îl așteaptă pericole sub forma de rechini, furtuni, o mulțime de meduze și temperaturi foarte scăzute.

În 1998, Benoit Lecomte a fost primul care a traversat înot Oceanul Atlantic în 73 de zile. Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale nu a inclus această realizare, deoarece o parte din distanța pe care o făcea era pe barca însoțitoare, scrie meduza.io. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente