(video) Premieră europeană: Hyundai Tucson facelift a devenit hibrid!

Pentru nimeni nu este un secret că mărcile auto Hyundai şi KIA sunt parte a unui singur concern – Hyundai Motor Group. Într-o astfel de situaţie nu este nimic ieşit din comun în faptul că aceste două companii utilizează unele tehnologii sau motoare dezvoltate individual de o parte sau de alta.

Astfel, în contextul în care noul KIA Sportage facelift a fost prezentat virtual acum câteva zile şi în premieră cu o unitate de propulsie diesel mild-hybrid, aceeaşi reţetă au decis să o aplice şi coreenii de la Hyundai pe noul Tucson facelift, crossover care se lansează în vânzări europene din această vară.

https://www.youtube.com/watch?v=h79rwHVH-OU

Noul Hyundai Tucson facelift devine primul model al mărcii care este dotat cu o unitate de propulsie de tip mild-hybrid (hibrid moale) şi care mai are la bază şi un motor diesel! Tot acest ansamblu mai este alimentat de un sistem electric cu o tensiune de 48 de volţi.

Unitatea de propulsie este compusă dintr-un motor turbo diesel de 2.0 litri volum, un demaror-generator compact MHSG care este pus în mişcare de o curea de antrenare de la arborele cotit al motorului cu ardere internă, un acumulator compact litiu-ion cu o capacitate de 0.44 kWh alimentat de reţeaua electrică de 48 V, un convertor Low Voltage DC/DC şi invertor.

La acceleraţii, MHSG produce suplimentar puţin peste 16 CP și mai contribuie la reducerea consumul de combustibil. Sistemul comută automat utilizarea mecanică a motorului și recuperarea energiei. MHSG asistă propulsorul diesel prin descărcarea bateriei pentru a reduce sarcina motorului atunci când accelerațiile sunt ușoare sau asigură CP şi un cuplu suplimentar atunci când se accelerează puternic.

În timpul decelerației sau al frânării, energia cinetică este recuperată pentru a reîncărca bateria. Evident se realizează şi un sistem Stop & Start de oprire şi pornire a motorului.

Caracteristicile tehnico-dinamice ale noii unităţi de propulsie nu au fost anunţate deocamdată.

Toate elementele unui astfel de sistem hibrid sunt foarte compacte și pot fi ușor instalate în orice model de serie fără prea multe dificultăți. Mai mult decât atât, astfel de mașini nu numai că vor păstra bateria standard de 12 volți (sursă de alimentare a componentelor de la bord), ci și un demaror standard (în principal pentru pornirea la rece).

Potrivit Hyundai, un astfel de Tucson hibrid în combinaţie cu o transmisie manuală asigură un consum de combustibil mai redus cu 4% pentru ciclurile WLTP și 7% pentru ciclul NEDC.

Hyundai mai menţionează că motorul turbo diesel de 2.0 litri va fi cel mai puternic dintre toate propulsoarele care vor fi oferite pe Tucson facelift. Acesta produce 186 de CP, vine standard alături de un sistem de tracţiune integrală şi o cutie de viteze mecanică cu şase trepte. Opţional unitatea poate fi cuplată la o nouă transmisie automată cu opt trepte.

Încă un anunţ interesant este că din primăvara anului 2019, Tucson va putea fi comandat cu o unitate de propulsie mild-hybrid similară, dar care va avea la bază un nou propulsor diesel Smart Stream de 1.6 litri!

Producţia lui Hyundai Tucson facelift pentru piaţa europeană va demara în această lună. Până la sfârşit de toamnă ar trebui să îl vedem şi în ţara noastră.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/