/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Alina Zotea a depus o sesizare la Procuratură, după ce un taximetrist a fost amendat pentru că avea un abțibild lipit pe mașină

missing
05 iunie 2018, ora 13:58

Din declarațiile persoanei sancționate, se vede explicit că ceea ce a constituit temei pentru sancționarea șoferului reprezintă un autocolant lipit pe luneta automobilului cu inscripția în limba rusă ce în traducere în limba română semnifică „Eu sunt împotriva creșterii prețurilor la carburanți”.

Potrivit liberalei, autocolantul lipit pe luneta automobilului cu inscripția „Eu sunt împotriva creșterii prețurilor la carburanți” nu întrunește condițiile definite în lege pentru a putea fi catalogată drept publicitate (reclamă), dar reprezintă exprimarea în public al dezacordului persoanei referitor la creșterea recentă a prețurilor pentru carburanți. „În conformitate cu prevederile art. 1 din Legea nr. 1227 din 27 iunie 1997, publicitatea (reclama) reprezintă informaţia publică despre persoane, mărfuri (lucrări, servicii), idei sau iniţiative (informaţie publicitară, material publicitar) menită să suscite şi să susţină interesul public faţă de acestea, să contribuie la comercializarea lor şi să ridice prestigiul producătorului”, a scris Zotea pe pagina sa de Facebook.

Zotea consideră că acțiunile angajaților Inspectoratului național de patrulare au reprezintat un act de intimidare a cetățenilor având drept scop îngrădirea dreptului la libertatea de exprimare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram