02:35:00 19.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Andrei Năstase a fost sprijinit de PAS doar din cauza CONJUNCTURII actuale: „PAS, probabil, are cei mai mulți susținători în Chișinău”

Politică 05.06.2018 14:00 Vizualizări1782 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Andrei Năstase a fost sprijinit de PAS doar din cauza CONJUNCTURII actuale: „PAS, probabil, are cei mai mulți susținători în Chișinău” captură privesc.eu


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că victoria candidatului Platformei „Demnitate și Adevăr” la funcția de primar general, Andrei Năstase, este foarte importantă în perspectiva alegerilor parlamentare din această toamnă. Fosta ministră a Educației a mai spus că PAS are cei mai mulți susținători în Chișinău și că, dacă nu exista actuala conjunctură politică, atunci formațiunea pe care o conduce avea propriul candidat la funcția de primar general.

Maia Sandu a încercat să găsească explicații pentru faptul că Andrei Năstase a luat la alegerile de duminică doar 129 de mii de voturi, iar dânsa, în campania prezidențială, peste 160 de mii. „O explicație ar fi că oamenii, probabil, se mobilizează mai mult la alegerile prezidențiale, decât la alegerile locale. De asemenea, guvernarea a întreprins mai multe acțiuni și a venit cu mesaje descurajatoare pentru alegători. A încercat să-i facă pe cetățeni să creadă că votul lor nu mai contează, că totul deja e decis. Au fost mai mulți factori, dar este adevărat că PAS are, probabil, cei mai mulți susținători în Chișinău”, a declarat lidera PAS, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

De asemenea, Maia Sandu pare să fie de acord și cu afirmația că duminică a fost un vot împotriva candidatului socialiștilor: „Întotdeauna sunt oameni care votează pentru că au încredere 100% într-un candidat și există oameni nu au toată încrederea, dar dau un vot împotriva contracandidatului. Aceste lucruri sunt firești în orice campanie, în orice țară”.

Lidera PAS a mai explicat de ce nu a candidat la funcția de primar general, mai ales că partidul condus de ea se bucură de încrederea locuitorilor capitalei. „Am ales unitatea forțelor antioligarhice, autentic proeuropene. Asta pentru că suntem în anul alegerilor parlamentare, pe care le considerăm foarte importante. Am susținut candidatul PDA în speranța, dar deja cu certitudine, că vom reuși să creăm un bloc pentru alegerile parlamentare. O să recunosc că, dacă nu aveam aceste alegeri parlamentare, atunci puteam avea și altă decizie la PAS. Decizia noastră a pornit strict de la contextul concret, iar acest context este că avem de câștigat o victorie hotărâtoare la alegerile parlamentare. E ceva mult mai important, decât să avem o competiție acum, mai ales știind cât de limitate sunt resursele noastre”.

Maia Sandu nu știe, deocamdată, care va fi echipa lui Andrei Năstase de la Primăria Chișinău, dar îl așteaptă la o discuție despre acest subiect. „Andrei Năstase trebuie să vină și să spună cum are de gând să-și formeze echipa. Noi credem că cel mai corect mod de formare a echipei sunt concursurile, cu excepția viceprimarilor, care sunt funcții politice. Vom vedea ce va spune și dacă membrii PAS vor participa la aceste concursuri. Cu siguranță că vom fi cu ochii pe Andrei Năstase și echipă, deoarece noi tot am pus obrazul și suntem cu toții responsabili. Vom avea grijă ca angajamentele asumate să fie îndeplinite. Nu o să ne asumăm responsabilitatea pentru lucrurile în care nu vom fi implicați”, a conchis politiciana.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md