(foto) First Lego League Junior. 30 de echipe din toată țara au participat la ediția locală a celui mai amplu program internațional în domeniul roboticii și tehnologiei

Generala

30 de echipe din toată țara au participat la ediția locală a celui mai amplu program internațional în domeniul roboticii și tehnologiei, FIRST LEGO League Junior. Fiecare echipă a construit și programat un model motorizat utilizând seturi de robotică LEGO WeDo și piese LEGO.

FIRST LEGO League Junior pentru copiii cu vârsta între 6 și 10 ani, s-a desfășurat în premieră în Republica Moldova pe 1 iunie, la Tekwill. Evenimentul a adus împreună 175 de copii, ghidați de 35 de antrenori au participat la o expoziție captivantă de proiecte inginerești robotizate și descoperiri.

Modele

Moldova s-a alăturat celor peste 40 de țări în care au loc evenimentele FIRST LEGO League Jr. și unei comunități de peste 70 de mii de copii din întreaga lume care participă la acest program extraordinar.

Jurizare

Copiii au pregătit un poster special cu scopul de a împărtăși experiența acumulată. În procesul de lucru, ei au dezvoltat aptitudini de bază în ingineriei programare, comunicare, prezentare, lucru în echipă și rezolvare a problemelor. Pe tot parcursul sezonului, echipele au lucrat respectând valorile fundamentale, ce stau la baza FIRST LEGO League Jr. și care promovează spiritul de echipă, respectul reciproc, creativitatea și inovația.

Modele

În cadrul evenimentului echipele au studiat importanța, circuitul și consumul apei și au elaborat soluții pentru îmbunătățirea modului de utilizare a apei acasă sau în comunitate. Timp de două luni, au cercetat activ o problemă pe care au identificat-o, unii dintre ei au efectuat și vizite în teren, la stații de epurare apei. Cunoștințele acumulate s-au regăsit în proiecte ingenioase și modele inovatoare, precum sisteme de colectare și reutilizare a apei de ploaie, stații de epurare, piscine și aqua-parcuri, fântâni arteziene, spălătorii auto și diverse soluții care, în viziunea copiilor, ar putea optimiza considerabil consumul de apă potabilă, asigura accesul la apă și contribui la economisirea acesteia.
Juriul a rămas impresionat de prezentările și proiectele micilor inovatori, dar și de entuziasmul cu care aceștia și-au asumat rolurile și s-au dedicat unei cauze comune – de a dezvolta soluții ce pot schimba viața comunității.

Premiere_1

FIRST LEGO League Moldova a culminat cu o ceremonie de premiere, în cadrul căreia toți copiii au primit medalii și diplome de participare.

Premiere

FIRST LEGO League Junior Moldova s-a desfășurat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova. Organizatorul evenimentului: Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente