06:06:46 20.04.2024
Stiri

FOTO // La Orhei a fost dat în exploatare încă un drum reconstruit la inițiativa primarului Șor

Social 05.06.2018 12:31 Vizualizări1142 Autor: Ziarul National
FOTO // La Orhei a fost dat în exploatare încă un drum reconstruit la inițiativa primarului Șor


„Strada Dorobanților din Orhei, aflată într-o stare deplorabilă de mai bine de 20 de ani, a fost reconstruită în totalitate și dată în exploatare, la inițiativa primarului localității, Ilan Șor. Aceasta este o nouă realizare a administrației municipalității în domeniul dezvoltării infrastructurii drumurilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Strada reconstruită are o lungime de circa 500 de metri și facilitează accesul localnicilor în zona Lacului Orhei și a parcului de distracții „OrheiLand”, care a fost inaugurat la 1 iunie.

La evenimentul festiv de dare în exploatare a străzii a participat primarul Șor, dar mai mulți localnici care au așteptat ani la rând să fie reparat drumul.

Sursa citată notează că grație muncitorilor Î. M „SCL ORHEI”, care au lucrat și pe timp de noapte, strada a fost reparată calitativ, dar și în timp record – în doar două săptămâni.

„Lucrările au inclus nivelarea cu grederul și acoperirea cu un strat de asfalt de până la 10 cm. Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului, au fost amenajate și trotuarele pentru pietoni, au fost schimbate bordurile, aplicat marcajul rutier, au fost înlocuite panourile de circulație. Mai mult, au fost amenajate și 5 parcări pentru 150 de automobile. Pentru executarea acestor lucrări au fost utilizate circa 1.000 de tone de asfalt și 760 de metri pătrați de bordură”, precizează Primăria Orhei.

Instituția a mai adăugat că odată cu venirea lui Ilan Șor în funcția de primar al municipiului Orhei, drumurile din oraș au fost modernizate și reconstruite în proporție de peste 50%, iar în anul 2018 vor fi reparate capital alte zeci de străzi, inclusiv strada centrală Vasile Lupu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md