‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCondiţiile climaterice favorizează creşterea preţului de realizare a grâului

Condiţiile climaterice favorizează creşterea preţului de realizare a grâului

‹ adv ›
‹ adv ›

La bursele americane și europene, la sfârșitul săptămânii, s-a înregistrat cel mai mare preț, din ultimele 10 luni, la grâu și continuă să crească, informează latifundist.com.

Cauza majorării preţului sunt condiţiile climaterice nefavorabile, astfel, în decada următoare sunt aşteptate temperaturi de 30-35ºC, fără precipitaţii, în regiunile cultivate cu grâu din SUA, Ucraina, Rusia.

În Chicago valoarea contractului futures a grâului comun s-a majorat cu 3,7% şi a trecut limita maximă stabilită de 200 dolari/tonă. Totodată, în luna iulie, în SUA valoarea contractului futures la grâu a crescut cu 4,68 dolari /tonă, adică până la 202 dolari/tona pentru grâul de toamnă SRW-grâu din Chicago. Cu 5,51 dolari/tona până la 207,23 dolari/tona pentru grâul durum de toamnă HRW-grâu din Kansan City și cu 3,49 dolari/tona până la 236,72dolari/tona pentru grâul durum de primăvară HRS-grâu din Minneapolis.

După Chicago, pe piaţa de grâu franceză prețul a atins maxima ultimelor 10 luni, iar luni, când în SUA este declarată zi liberă, contract futures pentru grâul comun pe Matif a crescut cu 1,25 euro/tona, atingând valoarea de 183,75 euro/tona.

Conform datelor din 28 mai, în Rusia au fost semănate 61,7% din cele 8 milioane hectare planificate, în comparaţie cu 2017 când au fost semănate 11,4 milioane de hectare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii