04:45:07 25.04.2024
Stiri

Ce înseamnă când VISEZI o persoană dragă, care a MURIT? Un psiholog explică semnificația acestor vise

Știri 04.06.2018 20:00 Vizualizări19962 Autor: Ziarul National
Ce înseamnă când VISEZI o persoană dragă, care a MURIT? Un psiholog explică semnificația acestor vise


În tradiția populară, atunci când ai vise cu o persoana decedată, fie că vorbești cu ea sau o asculți, înseamnă ca vei primi vești neașteptate sau că vei avea parte de schimbări importante în viață. Interpretarea creștină, însă, te poate pune pe gânduri, deoarece spune că apariția unui mort în vis înseamnă că acesta nu a găsit încă pacea, iar cărțile religioase încurajează efectuarea unor ritualuri suplimentare, prin care să fie satisfăcută dorința celui decedat.

Din punct de vedere psihologic, a visa un om decedat (pe care nu îl cunoști) poate semnifica sfârșitul unei etape a vieții tale. Poate fi vorba de sentimente „moarte” și de legături interpersonale care s-au pierdut. Dacă, însă, persoana pe care o visezi îți este apropiată și a decedat de curând, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece înseamna că încă suferi din această cauza, ceea ce este perfect normal. Este posibil să te simți lipsită de motivație și poți avea senzația că mergi pe loc și că nu reușești să avansezi în viață, oricât te-ai strădui. Așadar, persoana moarta în vis poate fi o parte a ta pe care ai vrea sa o lași in urma.

Jennifer Shorter este un psiholog renumit care a decis să povestească despre visele pe care le-am avut măcar o dată în viață cu toții, atunci când una din persoanele dragi sufletului tău, dar care nu mai este printre noi, îți apare în vis!

Psihologul susține că visele sunt cele care pot provoca un impact extrem de mare asupra omului, iar atunci când visăm pe cineva care a decedat, acest lucru ne arată că respectivele persoane vor să ne sară în ajutor.

Poate fi și motivul că acești oameni, pe care-i visați vor să vă ofere un sfat sau vor să vă ghideze într-o anumită decizie sau chiar ar putea să vă avertizeze în privința unor lucruri din viața dumneavoastră!

Totodată, Jennifer Shorter a evidențiat câteva caracteristici comune tuturor visurilor în care ne pot apărea oameni dragi care au decedat până la momentul visului nostru. Iată câteva:

– toate persoanele decedate pe care le visăm nu sunt bolnave și mereu par foarte tineri;

– mesajele care ne vin de la astfel de persoane pot fi comunicate nu numai prin cuvinte, dar și prin anumite simboluri;

– aceste vise, de regulă, sunt percepute mult mai intens și ne par mult mai reale decât oricare alte vise.

Experiențele de acest gen ne pot schimba radical viața și ne pot ajuta să înțelegem mai bine unele lucruri. Deasemenea ne pot ajuta în alegerea și luarea unor decizii importante în viața noastră!

In funcție de circumstanțele in care apare mortul in vis, exista mai multe interpretări:

– dacă este in viata si participa la acțiune ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat, însa fără a avea un rol principal, atunci visul este legat de un sentiment latent de dor al persoanei, care doare, fara a fi vorba, insa, de sentimente foarte tulburătoare sau intense.

– daca persoana decedata are un rol important in actiunea din vis si te straduiesti sa o ajuti, inseamna ca simti ca ai lasat ceva nerezolvat intre voi, atunci cand era in viata.

– daca persoana decedata incearca sa te sfatuiasca cu ceva, inseamna ca in viata reala ai nevoie de ghidare, protectie si confort. Poate ca te simti singura si neputicioasa, iar acest aspect se reflecta in ceea ce visezi. Un astfel de vis, in care un spirit iti arata calea, poate fi foarte reconfortant in perioadele dificile.

Un studiu realizat in 1992 pe tema viselor cu persoane dragi decedate a reușit sa identifice patru categorii de astfel de vise. In prima, cel care visează persoana decedata rămâne surprins ca aceasta apare in viata. Aceste vise se numesc vise de „inviere” si au reprezentat 39% din visele celor care au participat la studiu. Ele implica o forma de negare a morții persoanei dragi.

A doua categorie, mentionata si mai sus, este cea in care cel care viseaza primeste sfaturi de la persoana decedata si a reprezentat 23% din visele pe aceasta tema. De obicei, au loc dupa mult timp de la disparitia persoanei si declanseaza sentimente pozitive, aratand ca cel care viseaza s-a impacat cu evenimentul nefercit.

A treia categorie de vise care includ oameni morti sunt cele in care decedatii isi iau adio si asigura persoana care viseaza ca totul este in regula. Aceste vise au reprezentat in cadrul studiului 29% din cazuri.

Cea de-a patra si ultima categorie este cea in care visele despre morti capata o nuanta filozofica, iar cel care doarme isi pune intrebari despre propria existenta, raportandu-se la apropiatul care a pierit. Aceste vise au avut o reprezentat 18% din cazuri.

Așadar, atunci cand visezi un mort, subconștientul încearcă ca faca fata pierderii si suferinței, insa se poate si ca tu deja sa fii împăcata cu ideea ca o persoana draga a decedat si sa primești ghidare si un sentiment de protecție in urma unui astfel de vis. Indiferent de efecte, aceste vise nu sunt printre cele mai comune, asa ca fii atenta la ele si încearcă sa iti dai seama ce spun despre starea ta mentala actuala. Citeste mai multe pe a1.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md