12:50:14 20.04.2024
Stiri

Celebru medic: Am fi 100 de miliarde de oameni pe faţa Pămantului dacă nu ar muri nimeni

Știri 04.06.2018 19:00 Vizualizări1719 Autor: Ziarul National
Celebru medic: Am fi 100 de miliarde de oameni pe faţa Pămantului dacă nu ar muri nimeni


Medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Capitală, a declarat săptămâna trecută, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, că există pe piaţă medicamente care nu-şi fac efectul.

„Faceţi, vă rog, teste şi la medicamente! Ştiu medicamente generice, al căror import e protejat de politicieni, care nu-şi fac efectul”, a declarat Cîrstoveanu într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan.

Monica Pop spunea, ulterior, pentru Digi24, că „am văzut şi eu o dată, e adevărat, s-a întâmplat cu nişte picături oftalmologice antiglaucomacoase care nu aveau niciun fel de efecte. Se poate întâmpla lucrul acesta, există firme, sigur că marea majoritate nu sunt aşa, dar există şi situaţii de genul acesta şi e tragic când se întâmplă.”

Jurnaliștii.ro a discutat cu medicul Monica Pop mai pe larg, despre acest subiect.

Jurnaliștii.ro: Ați întâlnit picături oftalmologice care nu aveau efect?

Monica Pop: Era foarte demult, era vorba de picături ineficiente sau de medicamente ineficiente. Sigur că voi confirma acest lucru, dar era foarte demult şi ele au fost retrase de atunci.

În prezent nu mai aveți aceste probleme?

Nu, deloc.

Cum comentați declarațiile doctorului Cîrstoveanu de la Spitalul Marie Curie?

Doctorul Cîrstoveanu exagerează foarte mult şi să ştiți că în toată istoria asta este şi o cotă foarte mare de exagerare.

Vreau să vă spun un lucru: eu m-am operat în urmă cu o lună și jumătate la Urgență, la Floreasca. Concomitent cu mine s-au operat şaptezeci şi ceva de pacienți şi niciunul nu are niciun fel de nimic. Nicio complicație, nimic. Cum este posibil? Că muream toți dacă era adevărat. Nicio infecție. Deci nu este adevărat. Vă spun încă o dată: este o cotă foarte mare de hiperbolă.

Am scris pe Facebook despre acest lucru, intrați să vedeți comentariile oamenilor care s-au operat şi care nu au nimic. Mi-a scris cineva că s-a operat de 9 ori în 3 ani Piatra Neamț, ultima dată acum, şi mi-a spus că nu are nimic, că nu a pățit niciodată nimic.

Noi, de exemplu, ca spital (Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București), nu am avut nicio infecție anul trecut. Şi dacă la noi se poate, înseamnă că nu e adevărat, e o mare cotă de minciună. Asta cu „au murit milioane prin spitale” e o nerușinare, nu este adevărat.

Au început să fie pacienți mult mai puțini, la noi oricum sunt prea mulți, aşa că, din punctul ăsta de vedere… Dar oamenii pierd încrederea în spitale şi o să stea să moară acasă. Cu o peritonita moare acasă dacă stă şi nu o operează în 24 de ore.

Printre altele, celebrul medic oftalmolog a Monica Pop a facut si o declarație bizara pentru calitatea sa de medic: „Nu se mai și moare în medicină? Nu au murit președinți și oameni mari și miniștri în spitale? Cum ar fi, nu moare nimeni? Am fi 100 de miliarde de oameni pe fața Pământului dacă nu ar muri nimeni. Cum adică, poți să vindeci pe toată lumea?”

Citește interviul complet pe jurnalistii.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md