Pagina oficială a Președinției, suport publicitar pentru fundația Galinei Dodon. Familiile cu patru și mai mulți copii vor primi câte 4.000 de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Familiile în care se vor naște câte patru și mai mulți copii vor beneficia de un ajutor financiar unic de 4 mii de lei, pentru „al patrulea copil, și la fiecare următorul” copil în familie. Nu e vorba despre o lege sau hotărâre de Guvern. Despre aceasta se anunță într-un „mesaj” pe pagina web oficială a Președinției, acesta fiind, de fapt, un mesaj publicitar al „Fundației de Binefacere ”Din Suflet””, ce aparține primei doamne Galina Dodon.

Potrivit anunțului, pentru a beneficia de sprijinul financiar unic este necesară prezentarea următoarelor acte în original și copii:
a) buletinele de identitate ale părinților;
b) certificatul de căsătorie, de deces sau hotărîrea de divorț (după caz);
c) certificatul de naştere al copilului;
d) certificatele de naștere ale copiilor predecesori;
e) hotărîrea judecătorească de încuviinţare a adopţiei copilului;
f) datele contului bancar al mamei pe care urmează a fi virat suportul financiar unic;
g) alte acte (după caz).

Suportul financiar unic urmează a fi acordat prin virament, pe contul bancar al mamei, iar termenul de adresare pentru acordarea sprijinului financiar este de 12 luni de la data naşterii/adopției copilului. Termenul de examinare a solicitării este de 30 de zile calendaristice de la data depunerii actelor.

De sprijinul financiar unic vor beneficia doar solicitanții care întrunesc condițiilor consemnate supra.

„Actele pentru acordarea suportului financiar unic urmează a fi prezentate la Fundația ”Din Suflet””, se mai arată în mesajul plasat pe pagina web a Președinției, fiind indicate și datele de contact ale fundației.

Potrivit Ministerului Justiției, Fundația „Din Suflet” a fost înregistrată în Registrul de Stat al Organizațiilor necomerciale la data de 8 februarie 2017, având drept scop „activități de binefacere” și „acordarea ajutorului material și moral copiilor și persoanelor din păturile social-vulnerabile”. Președinte al fundației nu este însă prima doamnă Galina Dodon, ci un oarecare Iaroslav Ţurcan desemnat pe un termen de cinci ani, până la 1 februarie 2022.

La data de 24 mai curent, într-un articol de investigație intitulat „Sponsorii binefacerii prezidențiale”, publicația „Ziarul de Gardă” nota că „Fundaţia „Din Suflet” a primei-doamne „pompează” milioane de lei în acțiuni de promovare a șefului statului, numite și de caritate, fără a specifica originea resurselor financiare”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...