Marea Britanie va fi „complet pregătită” pentru ieșirea din UE fără un acord cu Bruxelles-ul. May: E mai bine decât cu unul nefavorabil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea Britanie va fi „complet pregătită” pentru a ieși din Uniunea Europeană și în lipsa unui acord în acest sens cu Bruxelles, a insistat luni guvernul britanic, potrivit Press Association. Premierul Theresa May continuă să fie de părere că „fără niciun acord e mai bine decât cu unul nefavorabil” și „s-au depus eforturi semnificative” pentru a asigura că Marea Britanie poate face față situației în care nu se va ajunge la un acord cu privire la Brexit, a indicat purtătorul de cuvânt al premierului.

Acesta a precizat că Departamentul britanic pentru retragerea din UE consideră complet false afirmaţiile din presă conform cărora autorităţile au elaborat scenarii privind reacţii moderate, severe şi de tip „Armageddon” la ieşirea ţării din blocul comunitar fără niciun acord.

„Facem planuri pentru toate scenariile şi ne vom asigura că suntem pe deplin pregătiţi pentru orice eventualitate”, a subliniat purtătorul de cuvânt, ţinând să adauge că guvernul „a arătat clar că Londra va obţine un acord bun”.

Premierul May avea prevăzute luni discuţii cu lideri de afaceri, pe fondul preocupărilor legate de progresul negocierilor privind Brexit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...