Cristina Balan: În curând  mă voi prezenta la post pentru a prezenta scrisorile de acreditare Președintelui Donald Trump

Toate procedurile legale pentru numirea Cristinei Balan în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii au fost îndeplinite. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către noul reprezentant al țării noastre la Washington.

”În curând, mă voi prezenta la post pentru a prezenta scrisorile de acreditare Președintelui Donald Trump. Mulțumesc autorităților de la Chișinău pentru încrederea acordată. Este un statut care aduce cu sine o responsabilitate deosebită în a continua dezvoltarea relațiilor între țara noastră și SUA”, a scris Cristina Balan.

Diplomatul a menționat și faptul că a renunțat la calitatea sa de membru și vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova.

”Totodată, am înaintat conducerii Partidului Democrat decizia mea de suspendare din calitatea de membru, pe durata mandatului. Le sunt recunoscătoare colegilor pentru întreaga susținere pe care mi-au arătat-o în această perioadă. Sunt bucuroasa sa îmi servesc țara la Washington D.C. într-un an determinant pentru drumul vestic al Moldovei”, a scris Cristina Balan pe Facebook.

Amintim că PDM a nominalizat-o în data de 8 mai pe Cristina Balan pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA. Ea are o experiență îndelungată de conducere în mediul privat, iar în cadrul PDM a fost responsabilă de gestionarea domeniului afacerilor externe al formațiunii. Cristina Balan este căsătorită, are doi copii şi vorbeşte limbile română, engleză şi rusă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.